FOTO Suhopolje se dostojno suprotstavilo Rudešu: Vidak u nekoliko navrata odlično intervenirao, Spudić zadovoljan prikazanom igrom

Nakon dva uzastopna remija u 4. ligi Bjelovar–Koprivnica–Virovitica, u kojima su ujedno osvojili prva dva ovosezonska boda, nogometaši Suhopolja jučer (utorak) su na svom stadionu Park odigrali jaku pripremnu utakmicu.

U goste im je došao Rudeš, danas stabilni drugoligaš koji se prije nekoliko sezona natjecao u 1. HT ligi. Nakon osam odigranih kola u 2. HNLRudeš se nalazi na drugom mjestu na tablici s 15 osvojenih bodova, koliko ima i prvoplasirani gradski suparnik Jarun.

EkipnaIako su i u jučerašnjoj utakmici igrali bez nekoliko standardnih prvotimaca, Grofovi su se dostojno suprotstavili renomiranom protivniku i pokazali sasvim solidnu igru. Upravo je prva prilika na susretu došla iz redova ‘žuto-zelenih’. Eric Augusto Akassou na desnoj je strani nanizao nekoliko protivnika i uposlio Sertića koji je loptu proslijedio do Bogatija, ali njegov udarac iz izgledne pozicije otišao je ravno u vratara Kovača.

Nogometaši Rudeša nakon spomenute prilike ubacili su u brzinu više. U 12. minuti slobodan udarac gostiju odsjeo je ‘na gredi’ Vidakovog gola, a tri minute kasnije stigao je i prvi pogodak. Liklin si je napravio prostora na desnoj strani šesnaesterca, povukao loptu prema sredini i matirao Vidaka za 0:1.

IMG_8345

Nije prošlo dugo do novog pogotka gostiju, u 19. minuti mrežu je pogodio Čosić, a do kraja poluvremena hrvatski drugoligaš stvorio je još nekoliko izglednih prilika. Rezultat se međutim nije mijenjao što zbog njihove nepreciznosti, što zbog obrana Natanaela Vidaka.

Suhopoljski nogometaši pokušavali su se nadigravati, i to relativno uspješno, a u nekoliko su situacija kroz pas igru izbacili veznu liniju gostiju. Nedostajalo je ipak malo snage da bi se ozbiljnije ugrozila vrata Rudeša.

IMG_8334

Do posljednjih 20-tak minuta igralo se u nešto mirnijem tonu bez previše prilika, a nakon tog gosti rješavaju susret s dva nova pogotka. Lopta je u 72. minuti došla do Brajkovića koji je uputio snažan udarac iz daljine te neobranjivo pogodio gornji lijevi kut Solarovog gola koji je ušao u igru sredinom drugog poluvremena. Pet minuta kasnije u domaćoj je mreži odsjeo i posljednji pogodak na utakmici, a precizan je bio Pavlek.

– Sve u svemu moram biti zadovoljan, igrali smo protiv profesionalaca koji ove sezone odlično igraju u drugoj ligi, što je naravno puno veći rang od nas, a to je bilo i vidljivo. Držali smo se koliko smo mogli, defanzivno smo dobro stajali, prema naprijed nismo uspjeli puno napraviti, no nema veze. Dečki su se naigrali, ubacili smo i juniore, tako da sam prezadovoljan. Ovo je bila odlična utakmica za nas, a mislim da su se i oni natrčali i odradili jedan dobar trening – rekao je Spudić nakon utakmice koji je, zbog brojnih izostanaka, i sam zaigrao u jučerašnjem susretu.

IMG_8368

Pred Suhopoljem je već ove nedjelje novi ligaški susret, a u sklopu 7. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica gostovat će u Kloštru Podravskom.

SUHOPOLJE – RUDEŠ 0:4 (Liklin 15′, Čosić 19′, Brajković 72′, Pavlek 77′)

SUHOPOLJE: Vidak, Spudić, Jularić, Grljak, Egri, Šantavec, Klemen, Marko Sertić, Akassou, Dorian Bogati i Dominik Bogati.

Klupa: Solar, Đurđević, Kirin, Prpić, Marošević, Lach, Brođanac, Marin Sertić, Čolić i Čubelić.

RUDEŠ: Mustapić, Orešković, Barić, Tepšić, Čosić, Šarić, Srbljinović, Borovac, Liklin, Škrijelj i Sekulić.

Klupa: Kovač, Boršić, Doljanin, Tomon, Pavlek, Matteoni, Camara, Ambruš, Brajković i Popović.

Utakmicu je sudio sudac s međunarodnim iskustvom Dario Bel iz Osijeka.

(www.icv.hr, mra, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content