HVIDRA Orahovica i Tihomir Hološ najuspješniji u ribolovnom natjecanju za 2. bojnu

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije organizirala je natjecanje u ribolovu u čast 30 godina ustroja 2. bojne 132. brigade. Natjecanje je održano na ribnjacima u Čačincima gdje je domaćin bilo Športsko-ribolovno društvo ”Klen”. Sudjelovalo je ukupno pet ekipa i to HVIDRA Orahovica, HVIDRA Slatina, UHBL PTSP VPŽ, Udruga branitelja Zdenci te ekipa Čačinci.

Nakon nekoliko sati zanimljive borbe i vrlo dobrog ulova, u sektoru A slavio je Tihomir Hološ iz HVIDRA-e Orahovica sa 6510 grama ribe, drugo mjesto osvojio je Kristijan Vašarević iz ekipe Čačinci s 3870 grama, a broncu je za 3560 grama ulovljene ribe osvojio Šime Beštek iz Udruge branitelja Zdenci.

U sektoru B najbolji je bio Danijel Volenik iz ekipe Čačinci s 4710 grama, drugi je Zdenko Velić iz Udruge branitelja Zdenci s 2860 grama, a treći orahovački hvidraš Murat Durmiši s 2705 grama. U sektoru C najviše je ribe ulovio Dalibor Perić iz HVIDRA-e Orahovica s 5580 grama, drugi je bio također Čačinčan Robert Keler s 2570 grama, a brončani Josip Antunović iz Udruge branitelja Zdenci.

Na kraju u ekipnom zbroju prvo mjesto pripalo je HVIDRA-i Orahovica, drugo mjesto osvojila je ekipa Čačinci, a treća je bila Udruga branitelja Zdenci. Udruga organizator nagradila je prigodnom medaljom i najboljeg ribiča pojedinca ukupno, a to je Tihomir Hološ iz HVIDRA-e Orahovica 6510 grama. Nagrade najboljima uručili su načelnik općine Čačinci Alen Jurenac, predsjednik UHBL PTSP Miroslav Milovuković te ratni zapovjednik 2. bojne 132. brigade Ivan Husnjak.

– Ovo natjecanje organizirali smo u čast svih pripadnika 2. bojne 132. brigade i 30 godina od ustroja bojne. Sve ovo trebalo je biti organizirano uoči Dana bojne, no zbog više razloga natjecanje smo prebacili na ovaj termin. Hvala svim ekipama koje su sudjelovale te čestitam onim najuspješnijima – rekao je predsjednik UHBL PTSP Miroslav Milovuković.

Načelnik općine Čačinci Alen Jurenac naglasio je kako je sretan što je ovo natjecanje održano baš u Čačincima gdje je 2. bojna prvi putai postrojena.

– Ima tu i malo simbolike. Drago mi je da je organizator izabrao baš Čačince i naš ribnjak za lokaciju ovog natjecanja. Druga bojna je ostavila dubok trag u povijesti ne samo naše općine nego i svih općina i gradova u okolici i zato pripadnicima ove slavne postrojbe nikada neće biti dovoljno zahvaljivati i odavati dužno poštovanje. Čestitam najboljim ribičima i pozivam braniteljske udruge da nastave s ovakvim događanjima kako bismo svi zajedno čuvali uspomenu na poginule hrvatske branitelje te promicali istinu o Domovinskom ratu – zaključio je Jurenac.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content