PRVA ŽENA U PREDSJEDNIŠTVU Matea Doner izabrana za zamjenicu predsjednika Vatrogasne zajednice VPŽ

Na sjednici Predsjedništva Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, pod vodstvom Željka Palkovića, predsjednika vatrogasne zajednice županije, održane 22. listopada u Otrovancu, jednoglasno je izabran njegov zamjenik, odnosno u ovom slučaju zamjenica. Tu časnu dužnost, u novom mandatu 2021.- 2026. nosit će predsjednica DVD-a Voćin Matea Doner.

Matea Doner je dugogodišnji član DVD-a Voćin, rođena 1990. u Virovitici te je kao dobrovoljni vatrogasac i predsjednik DVD-a Voćin, napravila velike uspjehe za vatrogastvo općine Voćin. Završila je Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku čime je dobila pedagoško-psihološku naobrazbu, Veleučilište u Šibeniku čime je postala stručni specijalist ekonomije za menadžment te završavanjem Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici postala i prvostupnik ekonomije za informatički menadžment.

Matea Doner fotka

Trenutno studira na području psihologije realitetnu psihoterapiju. Unatoč širokom spektru obrazovanja, kontinuirano se bavi dobrovoljnim vatrogastvom i sve svoje slobodno vrijeme koristi educirajući se i osposobljavajući na raznim edukacijama za dobrovoljne vatrogasce. U vatrogastvu trenutno polaže za vatrogasca s posebnim ovlastima i odgovornostima te je upisala vozački ispit za C kategoriju kako bi mogla voziti vatrogasna vozila na intervencije. Od 2019. godine radi u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu, kao odgojitelj u poludnevnom boravku, a veliko iskustvo ima i u radu kao učiteljica njemačkog jezika, informatike i matematike. Uz sve navedeno je i majka dvoje djece.

Došavši na čelo jedne vatrogasne zajednice županije, kao zamjenik predsjednika, postala je prva i za sada jedina žena u Predsjedništvu Hrvatske vatrogasne zajednice.

(www.icv.hr, mfv)

Matea Doner fotka 2

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content