MUP otkrio zanimljivu statistiku: Ovi modeli automobila se najviše kradu u Hrvatskoj

Automobil je mnogima, uz nekretninu, jedna od najskupljih i najdragocjenijih stvari koje posjeduju. Ljubav i važnost automobila očituje se čak i popularnim nadimcima poput “limenog ljubimca.”

Naravno, uz posjedovanje automobila prisutan je i strah da će ga netko oštetiti ili ukrasti, a znate li koji se automobili najviše kradu u Hrvatskoj?

Ministarstvo unutarnjih poslova poručilo je kako se sve krađe motornih vozila prate u sklopu Službe nadležne za suzbijanje kriminaliteta povezanog s krađama motornih vozila.

Kada je riječ o otuđenim putničkim vozilima, u 2020. najviše su se krali automobili proizvođača Volkswagen, 30 posto svih ukradenih vozila. Vozila francuskih proizvođača nalaze na drugom mjestu po učestalosti krađa (19 posto), a na trećem se nalaze Opelova vozila s udjelom od 10 posto u ukupnom broju ukradenih vozila u 2020. godini, rekli su iz MUP-a za klik.hr, a prenosi RTL

Podaci za 2021. dostupni su samo za prvih osam mjeseci godine i situacija se nije promijenila. Najčešće ukradena putnička vozila bila su vozila proizvođača Volkswagen (21 posto), na drugom mjestu su vozila francuskih proizvođača (19 posto), a na trećem vozila proizvođača Opel (10 posto) – navode iz MUP-a.

(klik.hr, rtl.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content