NOGOMETNA ‘POSLASTICA’ Sve oči ponovno uprte na Gmanje: U susretu Pitomače i Slatine tražit će se karta više

Navijači pitomačkog četvrtoligaša ‘navikli’ su već na visoke pobjede u ovosezonskim županijskim derbijima u sklopu natjecanja 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. U oba dosad odigrana derbija ‘upisane’ su izuzetno visoke i pomalo ‘nestvarne’ pobjede. Snagu Presečanovih igrača prvo su ‘osjetili’ suhopoljski ‘grofovi’ u 3. kolu, bilo je 8:0, a nakon njih i bušetinski ‘graničari’ protekle subote, kada je semafor na kraju susreta pokazivao 9:1. I treći županijski derbi, a ujedno drugi uzastopni, Pitomačani igraju na svom travnjaku, međutim, ovog puta, u goste im dolazi Slatina – momčad koja ove sezone ima ‘i glavu i rep’ i koja sigurno neće na put krenuti s ‘bijelom zastavom’.

Pitomača, kao što smo već rekli u nekoliko navrata, ove sezone ima jasnu ambiciju, a to je naslov prvaka i plasman, ako se sve ‘poklopi’, u 3. HNL. Momčad igra odlično, uživa u nogometu, naporno trenira i postiže sjajne rezultate. U dosadašnjih sedam kola upisali su šest pobjeda, ‘deklasirali’ nekoliko protivnika, a jedini se pobjedom protiv Pitomače može ‘pohvaliti’ predavački Dinamo koji ih je ‘nekako’ uspio zaustaviti u drugom kolu s minimalnih 2:1.

Od početka tjedna Ivan Presečan priprema momčad za susret sa Slatinom, u kojem, kako i sam kaže, ima ‘motiv više’. Naime, domaći se žele ‘revanširati’ za prošlosezonski poraz na stadionu Antuna Tone Butorca, kada je momčad trenera Damira Pempera ‘slavila’ s konačnih 5:3.

-Mislim da će ovaj derbi za sve gledatelje koji dođu na Gmanje biti, ono što bi se reklo, ‘po guštu’. Slatina je trenutno u ovom rangu najjači protivnik s područja županije, odlična ekipa s kojom već godinama igramo tvrde utakmice, pa mislim da ni sutra neće biti previše odstupanja. Da bi ih dobili, mi moramo biti pravi – rekao je Presečan kojem bi pobjeda bila najbolji ‘poklon’ povodom rođendana kojeg slavi samo dva dana kasnije.

Pitomačani imaju i vodećeg ‘topnika’ lige, Dinu Milinovića koji predvodi listu s 10 pogodaka, a Graničar Bušetini prošle je subote zabio čak šest ‘komada’. U redovima domaćih za ovaj susret nema ‘kartoniranih’ igrača.

Nogometaši Slatine, nakon domaćeg i pomalo neočekivanog poraza od Garića, žele se vratiti pobjedničkim navikama, a Pitomača baš i ne ‘zvuči’ kao ‘teren’ na kojemu se može nadoknaditi propušteno, međutim, Slatinčani su fokusirani i probat će pod ‘svaku cijenu’ do ‘punog plijena’, što se vrlo jasno da ‘iščitati’ iz Pemperovih riječi.

– Pitomača je vrlo kvalitetna ekipa, ali to ne znači da mi maksimalnim angažmanom ne možemo doći do pozitivnog rezultata – kratko, ali vrlo optimistično prokomentirao je uoči derbija trener Pemper.

Niti on nema kažnjenih igrača, što znači da će imati “slatke brige” prilikom sastavljanja početne jedanaestorke. Najbolji topnik u redovima gostujuće momčadi je Florijan Rupčić s četiri pogotka na svom ‘kontu’ i upravo bi on trebao biti najveća prijetnja domaćem vrataru Zdelaru.

Pitomačani bi s nova tri boda nastavili ‘mrtvu trku’ za jesenski naslov, s obzirom da vodeći Tehničar, koji ovog vikenda gostuje u Suhopolju, ne bi trebao ispustiti bodove. S druge strane, slatinski se nogometaši pobjedom mogu približiti drugoj poziciji na samo dva boda zaostatka. Čeka nas, vjerujemo, uzbudljiva utakmica s velikim brojem gledatelja.

Nogometnu pravdu Pitomači i Slatini u ovom derbiju dijelit će sudačka trojka s područja Virovitičko-podravske županije. Glavni sudac je Siniša Ličinić, pomoćnici Branislav Grujić i Ivona Majstorović, a delegat Stipe Koštić.

4. liga BJ-KC-VT, 8. kolo – subota, 16. listopada u 15:30 sati

Suhopolje – Tehničar Cvetkovec
Graničar Legrad – Borac Imbriovec
Garić Garešnica – Graničar Đurđevac
Pitomača – Slatina

4. liga BJ-KC-VT, 8. kolo – nedjelja, 17. listopada u 15:30 sati

Graničar Bušetina – Čazma
Dinamo Predavac – Bilogora 91′ Grubišno Polje
Ferdinandovac – Mladost Kloštar Podravski

4. LIGA

(www.icv.hr, ts, mš, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content