Od 451 obrađena uzorka s područja OBŽ, 102 pozitivna: Dva slučaja kršenja mjera, u Valpovu i Belom Manastiru

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom NZJZ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađen je 451 uzorak, od kojih je 102 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, njih 44, Đakova 11, Našica 8, Ernestinova 6, Bizovca 4, Darde i Satnice Đakovačke po 3, dok na području Belog Manastira, Bilja, Čepina, Drenja, Đurđenovca, Popovca, Punitovaci i Valpova su po dvije, a Belišća, Donjeg Miholjca, Erduta, Jagodnjaka, Petlovca, Petrijevaca i Viškovaca po jedna novopozitivna osoba.

Hospitalizirane su 53 osobe koje su oboljele od Covida-19, i to 41 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a 12 ih je na respiratoru, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice, na bolničkom liječenju, 12 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba iz Đakova, u dobi od 92 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 713 osoba.

U proteklih tjedan dana (od 06. rujna do 12. listopada 2021. godine) policijski službenici proveli su 135 provjera osoba u samoizolaciji i nisu utvrdili kršenja te 735 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili dva kršenja propisanih mjera (u Belom Manastiru i Valpovu).

U razdoblju od 05. do 12. listopada inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 118 nadzora provođenja epidemioloških mjera, a nisu utvrdili nepravilnosti, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite OBŽ.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content