OPĆINA PITOMAČA U tijeku projekt rekonstrukcije plinske mreže: Odvijat će se u osam faza

U tijeku je provedba projekta „Rekonstrukcija srednjotlačne plinske mreže prirodnog plina na području općine Pitomača“ kojeg provodi tvrtka Plinkom d.o.o. Projekt će se provoditi u osam faza, a obuhvaća zamjenu postojećih čeličnih plinovoda u širem području naselja Pitomača te će se rekonstruirati i pripadajući kućni priključci.

Fazom 1 izvršena je rekonstrukcija ulice Augusta Šenoe te sjeverni dio Vinogradske ulice (sjeverno od željezničke pruge). Radovi na Fazi 2 odnosno rekonstrukciji istočnog dijela ulice Ljudevita Gaja (dio sjeverno od raskrižja s Vinogradskom ulicom) nastavljaju se u proljeće 2022. godine. 

Izvođač radova je tvrtka Bagergrad d.o.o. iz Pitomače, a nadzor vrši tvrtka TH Projekt d.o.o. iz Novigrada Podravskog. Ukupna duljina rekonstruiranih plinovoda u svih osam faza iznosi 15.673,41 metara.

20201008_094948

Faze po ulicama na području općine Pitomača:

FAZA 1 – Ulicu Augusta Šenoe, sjeverni dio Vinogradske ulice (sjeverno od željezničke pruge),
FAZA 2 – Istočni dio ulice Ljudevita Gaja (dio sjeverno od raskrižja s Vinogradskom ulicom),
FAZA 3 – Zapadni dio ulice Ljudevita Gaja (dio sjeverno od raskrižja s Vinogradskom ulicom), Dravska ulica, ulica Petra Krešimira IV., ulica Stjepana Sulimanca,
FAZA 4 – Ulica Ljudevita Gaja s ograncima (južni dio od raskrižja s Vinogradskom ulicom),
FAZA 5 – Trg kralja Tomislava, Ulica braće Radić, Josipa Jurja Strossmayera i Janka Draškovića,
FAZA 6 – Ulica Dragutina Domjanića i Frana Galovića,
FAZA 7 – Ulica Petra Preradovića,
FAZA 8 – Mihanovićeva ulica.

Izgradnjom plinske stanice 1976. godine započela je i izgradnja distribucijskih vodova u naselju Pitomača. A nakon osamostaljenja Općine Pitomača 1993. godine uslijedio je niz projekata na izgradnji komunalne infrastrukture: proširenje područja kanalizacijske odvodnje, podzemna telefonija, izgradnja javnog vodoopskrbnog sustava, podzemna niskonaponska mreža, razna uređenja javnih prometnih površina, a sve to po trasama već izgrađene plinske mreže.

Prilikom navedenih izgradnji došlo je do niza raznih oštećenja izolacije na čeličnim cijevima pa tako danas ima sve više i više propuštanja nastalih uslijed djelovanja korozije na oštećenim dijelovima. Tako će se ovim projektom zamijeniti postojeći čelični plinovodi koji datiraju još iz 1970. tih godina.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content