Ovog puta bez većih problema: Hajduk rutinski odradio susret u Belišću i pridružio se Osijeku u četvrtfinalu Kupa

Hrvatski kup stigao je do osmine finala koju su osigurali svi prvoligaši izuzev Hrvatskog dragovoljca koji se nije ni kvalificirao za natjecanje, a Hajduk je od 15 sati gostovao u Slavoniji kod Belišća- piše 24sata.

Belišće je od formiranja hrvatske lige bilo u eliti. U prve dvije sezone Slavonci su zadržali prvoligaški status, a od sezone 1995/96. do 2008/09. konstantno su bili drugoligaši. Otad su stabilan trećeligaš i nitko ih na domaćem terenu nije pobijedio od 2018. godine!

Splićani itekako pamte ovaj klub iz Baranje koji ih je već jednom poprilično namučio. U sezoni 2006/2007 igrali su također u osmini finala, a žilavi gosti iz Belišća su bili na pragu senzacije. Imali su 2-1 do 90. minute, no u tim trenucima Vučko je zabio za 2-2 i produžetke. Ipak, Hajduk nije dopustio iznenađenje. U produžecima je prebacio u brzinu više pa s 5-2 prošao dalje. 

Ovog puta nije bilo većih problema niti rezultatske neizvjesnosti budući da je Hajduk u ovom susretu došao do uvjerljive pobjede. Poveli su Splićani već u 4. minuti preko ubojitog Marka Livaje. Loše je nakon prekida reagirala domaća obrana, Damjanović je odbio loptu točno do Livaje koji je stajao na stativi i koji nije imao problema pogoditi gol s pola metra.

No, tek što se krenulo s centra stiglo je izjednačenje. Silvio Anočić, ponajbolji domaći nogometaš povukao je loptu do šesnaesterca Hajduka i neobranjivo ljevicom pogodio donji lijevi kut Subašićevog gola.

Još jedan prekrasan pogodak navijači su vidjeli u 34. minuti kada prednost na stranu ”bilih” vraća Ljubičić, bio je to pogodak za 2:1, a do kraja poluvremena promjene rezultata nije bilo.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješene su u uvodnih 10 minuta drugog dijela. Prvo je Livaja majstorski pogodio iz slobodnog udarca za 3:1, dok je svoj drugi gol postigao i Ljubičić dvije minute kasnije. I posljednjih pola sata utakmica se igrala u visokom ritmu, no mreža se tresla samo u jednom navratu. Konačnih 5:1 postavio je Livaja svojim trećim pogotkom u 68. minuti utakmice.

Hajduk se ovom pobjedom u četvrtfinalu Kupa pridružio Osijeku koji je u ranijem terminu s 2:0 slavio protiv Rudeša.

(www.icv.hr, 24sata, foto: ilustracija, Nk Belišće)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content