PITOMAČA – GRANIČAR BUŠETINA Presečan ‘ganja’ šestu ovosezonsku pobjedu, a Pleše županijski derbi prati s tribina

Subota pred nama ‘rezervirana’ je za novi županijski derbi, a ‘putevi’ nas i ovog puta vode na nogometno igralište u Pitomaču, gdje će ambiciozna domaća momčad u sklopu 7. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica ugostiti Graničar Bušetinu.

Gostujući nogometaši, nakon dva pozitivna rezultata (pobjede i remija), ponovno su povezali dva poraza. ‘Nesretno’ su izgubili u posljednjim minutama na gostovanju u Garešnici od Garića (5:4), a nakon toga i u svom Bereku od Bilogore 91′ iz Grubišnog Polja (4:1). Uz izgubljene bodove u prošlom kolu, trener Stjepan Pleše, zbog verbalnog okršaja sa sudačkom trojkom, kažnjen je s dvije utakmice zabrane vođenja momčadi.

Pred bušetinskom momčadi vjerojatno je najteže gostovanje u jesenskom dijelu natjecanja, kod Pitomače koja je s 19 postignutih zgoditaka najefikasnija u ligi, dok su ‘bušetinski graničari’ drugi iza imenjaka iz Đurđevca po broju primljenih pogodaka, primili su iz 17, međutim, bušetinska momčad je pokazala da može svakoga iznenaditi.

Vodeći Tehničar iz Cvetkovca jedine bodove izgubio je u bušetinskom Bereku, zato se među igračima i stručnim stožerom budi ‘tračak’ optimizma.

-To će nam biti najjača utakmica do sada. Po meni je Pitomača daleko najkvalitetnija momčad lige. Mi ćemo pokušati dati sve od sebe i ako bude sreće, možda možemo nešto i napraviti – uoči susreta s Pitomačom rekao je trener Graničar Bušetine Stjepan Pleše, koji će županijski derbi gledati s tribina.

Kao što smo već rekli, Pitomača je najefikasnija momčad lige, a samo jedan bod dijeli ju od vodeće pozicije, koju zasad ne ‘ispušta’ Tehničar iz Cvetkovca. Igrači trenera Ivana Presečana, za razliku od gostujućih, ove su sezone odigrali već jedan županijski derbi, na svom travnjaku deklasirali su Suhopolje s visokih 8:0. Uz tu pobjedu, slavili su “petardom” u Ferdinandovcu, s 3:0 bili su bolji od legradskog Graničara, dvije minimalne pobjede ostvarili su u susretima s Garićem, odnosno Čazmom, a pretrpjeli su samo jedan poraz, onaj u drugom kolu na gostovanju u Predavcu.

Pitomača ‘živi i diše’ za nogomet, a sjajno raspoloženje iz svlačionice ponovno žele prenijeti na travnjak i nastaviti borbu za sam vrh ligaške ljestvice. Domaći strateg Presečan bio je kratak u najavi ovog susreta.

-Momčad Graničar Bušetine dosad je pokazala da može igrati sa svakim. Ovo je još jedan županijski derbi i mi se za taj susret pripremamo maksimalno ozbiljno – rekao je Presečan u nadi da će tribine ponovno biti popunjene do posljednjeg mjesta.

Posljednji službeni susret ovih momčadi odigran je u svibnju ove godine, u četvrtfinalu Županijskog nogometnog kupa. Pitomača je na gostovanju u Bušetini slavila s 4:1.

Najbolji domaći strijelci, Dino Milinović i Karlo Jakupec dosad su zajedno upisali osam pogodaka, svaki po četiri. U gostujućim redovima po tri pogotka postigli su Janko Brlas i Karlo Petrinić.

Kažnjenih igrača nema i obje bi momčadi, prema posljednjim informacijama, trebale nastupiti u kompletnom sastavu. Županijski derbi sudit će Kristina Veljačić, pomoćnici su joj Božidar Biljan i Lucija Španić, a delegat Mario Žagorščak.

4. liga BJ-KC-VT, 7. kolo – subota, 9. listopada u 16 sati

Pitomača – Graničar Bušetina
Slatina – Garić Garešnica
Graničar Đurđevac – Graničar Legrad
Tehničar Cvetkovec – Dinamo Predavac
Bilogora 91′ Grubišno Polje – Čazma

4. liga BJ-KC-VT, 7. kolo – nedjelja, 10. listopada u 16 sati

Borac Imbriovec – Ferdinandovac
Mladost Kloštar Podravski – Suhopolje

Tablica 2

(www.icv.hr, ts, mš, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content