Počelo uređenje đurđenovačkog groblja: Radi se na prilaznim ulicama i parkiralištima

Općina Đurđenovac redovno vodi brigu o svim grobljima na svom području kojih je ukupno 10. Ovih je dana krenulo uređenje središnjeg groblja u Đurđenovcu, odnosno izgradnja i uređenje nužnih prilaznih ulica i parkirališta.

– Već dugi niz godina kontinuirano ulažemo u svih naših deset groblja i evo sada je red došao na središnje u Đurđenovcu. Riječ je o ogromnom projektu s obzirom da smo uvidjeli kroz godine da su spojna cesta Bukvičke i Ulice kralja Zvonimira te nogostupi praktički neprohodni i kako je nužna rekonstrukcija toga dijela. S druge strane evidentan je bio i nedostatak parkirnih mjesta na samom groblju i tako smo sve uklopili u ovu priču, dakle uređenje te spojne ceste, izgradnju novih parkirnih mjesta te ogradu oko groblja i novu rasvjetu. Investicija je u provedbi kroz četiri projekta, dakle svi ovi radovi su podijeljeni po projektima, a puno nam je pomoglo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU koje je sufinanciralo projekt izgradnje pješačke staze sa 200 tisuća kuna na čemu im od srca zahvaljujemo – kaže načelnik Đurđenovca Hrvoje Topalović te naglašava kako uz vrijednost, ovaj projekt ima i jednu posebnu vizualnu i sigurnosnu notu.    

Durdenovac groblje 2

– Na ovaj način dobit ćemo jednu lijepu sliku i naše groblje će biti jedno od najuređenijih u Hrvatskoj, ali ono što je najvažnije naši mještani će moći uredno i bezbrižno obilaziti grobove svojih najmilijih. Ono što je također važno iako je rok izvođenja radova do 31. prosinca, ako vremenske prilike bude dozvolile, sve će biti gotovo do Dana Svih Svetih – ističe Topalović.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content