Policija: Povećana je problematika prebrze vožnje, presretačem uhvaćen još jedan vozač na gotovo 50 km/h iznad ograničenja

Nakon što je u nedjelju poslijepodne u Slatini utvrđeno da je mladi vozač upravljao vozilom dvostruko više od dopuštenih 50 km/h na toj dionici ceste, jučer (ponedjeljak) u 9 sati policijski službenici u presretaču su na državnoj su cesti između Brezika i Lipovca uhvatili 29-godišnjeg vozača kako vozi 138 km/h, izvijestila je PU virovitičko-podravska. Kako je na tom dijelu ceste izvan naselja ograničenje brzine kretanja vozila 90 km/h i ovaj vozač je prekoračio brzinu za gotovo 50 km/h.

Iz proteklog su tjedna već u postupku procesuiranja prekršaji upravljanja vozilom brzinom od 106 km/h koje je u srijedu i četvrtak utvrdila stacionarna kamera za nadzor brzine u Šaševu, što ukazuje na povećanje problematike prebrze vožnje, ističu iz policije.

– Od početka ove godine na prometnicama Virovitičko-podravske županije nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja vozila je bila uzrokom 97 prometnih nesreća, odnosno svake pete prometne nesreće. U tim nesrećama jedna je osoba poginula, 15 je teško ozlijeđeno i 38 lako. Svaki četvrti počinitelj prometne nesreće u kojoj je uzrok bila nepropisna ili neprilagođena brzina je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola ili je bio mladi vozač, a 5 mladih vozača je upravljalo vozilom pod utjecajem alkohola – navode iz PU virovitičko-podravske.

– U cilju sigurnijeg sudjelovanja u prometu svih sudionika pozivaju se svi vozači na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila, a kako smo u dijelu godine kada su uobičajeni kiša, magla, poledica i ostale vremenske prilike u kojima se otežano prometuje podsjećaju se vozači i na obavezu prilagođavanja brzine kretanja vozila uvjetima na cestu – apeliraju iz policije te ističu kako će nastaviti s pojačanim kontrolama.

– S obzirom na to da je brzina jedan od 4 najčešća ubojice u prometu policijski službenici će i nadalje vršiti pojačani nadzor brzine svim raspoloživim uređajima za nadzor brzine i na svim lokacijama koje se ističu kao kritične, ali i na lokacijama na kojima je zamijećeno da vozači češće vrše veća prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila i time dovode u opasnost ostale sudionike u prometu – ističu. 

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content