Povodom obilježavana 30. obljetnice ustrojstva 136. slatinske brigade ”Glasnici istine” istrčali Memorijalni maraton Mačkovac-Slatina

U sklopu projekta ”Slatina-grad heroj, nedajmo zaboraviti”, a povodom obilježavanja 30. obljetnice ustrojstva 136. slatinske brigade Hrvatske vojske, članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” jučer (četvrtak) su istrčali 9. Memorijalni maraton od Mačkovca do Slatine u duljini od 15 kilometara.

Na startu u Mačkovcu sudionike maratona ispratio je hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata Ivan Kiš, na čijoj je kući ove godine postavljena spomen ploča kao podsjetnik da je upravo tu bila prva linija obrane grada Slatine i slatinskog područja.

U Slatini, na ciljnom odredištu kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade, maratonce su dočekali predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici lokalne vlasti. Nakon srdačnog dočeka svi zajedno su odali počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima polaganjem upaljenih lampiona i molitvom.

Maraton Mačkovac-Slatina istrčali su Zlatko Milošević i Robert Knapić iz Nove Bukovice, te Slatinčani Goran Draksler, Darko Dolovski i Pavo Tutenov.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content