Poznati skaut Kurbaša potvrdio: Pitomački nogometni ‘dragulj’ Dominik Babić na ‘meti’ Red Bull Salzburga

Dominik Babić (15), koji je do prije dvije godine bio član Škole nogometa NK Pitomača, sad je na ‘meti’ austrijskog Red Bull Salzburga. U razgovoru za Sportske novosti to je potvrdio klupski skaut Srećko Kurbaša (63).

Kurbaša je skaut Red Bull Salzburga još od 2007. godine. Bio je sjajan napadač, iz Kranjčevićeve ulice davnih godina preselio je u “grad soli”, tamo je napravio izvrsnu karijeru, bio je i trener U-19 momčadi najboljeg austrijskog kluba, a sad već 14 godina traži talente koji dolaze u momčad koja i ove godine igra Ligu prvaka.

Poznati skaut, koji stalno prati mlade hrvatske nogometaše otkrio je za SN ozbiljne namjere moćnog austrijskog prvoligaša vezane uz Osijekovog “dragulja” Dominika Babića.

-Ima jedan sjajni mali iz Osijeka, Dominik Babić. Imamo ga na radaru, na našoj je listi prioriteta. Htjeli bismo ga dovesti u Salzburg, imao bi kod nas sve uvjete za napredak. Dečko je 2006. godište, nadaren je, mislim da može napraviti odličnu karijeru, a i nekako je baš tipični igrač za Salzburg, takve selekcioniramo. Tražimo takav profil igrača, brzog, koji zabija golove. Pratili smo ga na turnirima, nekoliko puta sam ga gledao. Ako je spreman raditi, onda može puno napraviti – rekao je Kurbaša za SN.

Odlična je ovo vijest za talentiranog Babića, njegove roditelje Izidoru i Igora, ali i za sve nogometne zaljubljenike s područja županije i sve one koji su vjerovali u ‘klinca’ koji je svoje prve pogotke počeo zabijati u dresu Pitomače.

Iako je dobio ponudu najtrofejnijeg hrvatskog kluba Dinama, mladi Dominik u razgovoru s roditeljima odlučio se za Osijek i to se pokazalo kao ‘pun pogodak’.

Podsjetimo, s njihovom selekcijom pionira do 15 godina osvojio je prvenstvo i Hrvatski kup. U osvajanju dvostruke krune Osijeka bio je među ključnim igračima, jer je u prvenstvu postigao čak 22 gola, dok je u finalu Kupa protiv zagrebačkog Dinama zabio gol koji je Osječanima donio trofej.

Odlične igre u dresu Osijeka dovele su ga i do reprezentacije Hrvatske do 15 godina s kojom je osvojio titulu pobjednika na jakom turniru ‘Vlatko Marković’. U četiri susreta u dresu reprezentacije Dominik, koji inače igra na poziciji desnog krilnog napadača, zabio je pet golova i odmah potvrdio da spada među najbolje hrvatske nogometaše u svojoj dobnoj kategoriji.

Prije mjesec dana pisali smo o “tihom ratu” Dinama i Hajduka, koji također pod ‘svaku cijenu’ žele dovesti mladog napadača u svoje redove. Trenutno nastupa u kadetskoj selekciji prvoligaša koji ‘živi u gradu na Dravi’, a s obzirom na njegov nogometni talent, veliko odricanje i posvećenost treninzima, samo je ‘pitanje vremena’ kad će ostvariti svoj prvi veliki transfer.

(www.icv.hr, ts, Sportske novosti)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content