Projekt Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000: 3. Interna radionica

Jučer (četvrtak) u Posjetiteljskom centru Dravska priča održana je 3. Interna radionica u procesu izrade Plana upravljanja pod šifrom 007 Mura-Drava (Grupa 1) koji obuhvaća područje Regionalnog parka Mura-Drava.

Na radionici su sudjelovali članovi radne skupine: predstavnice Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja – Zavod za zaštitu okoliša i prirode, predstavnici vanjskog suradnika i izrađivača plana tvrtke Particip GmbH i djelatnici javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.

Sudionicima se pozdravnim riječima obratila ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Tatjana Arnold Sabo, a glavna stručnjakinja za planove upravljanja Ana Štrbenac, od strane tvrtke Particip, uvela je sudionike u sadržaj i svrhu održavanja radionice.

Sudionici radionice raspravljali su o predloženoj viziji, ali i komentarima prikupljenima na 1. Dioničkoj radionici vezanima uz radnu verziju vizije te došli do zaključka kako bi ju trebalo nadograditi i da će se o njoj još raspravljati na idućim radionicama. Uslijedio je rad na općim ciljevima prema unaprijed dogovorenim upravljačkim temama. Sa Javnim ustanovama dogovoreno je da odrede upravljačke zonacije područja kojima upravljaju.

Interna radionica zaključena je dogovorom oko druge Dioničke radionice koja će biti podijeljena u dva dijela, prvi dio će se održati krajem studenog 2021. godine, a drugi dio sredinom veljače 2022. godine.

Na samom završetku radionice, sudionicima su predstavljeni projekt HEPI TURTLE i njegovi rezultati, a prezentaciju o barskim i crvenouhim kornjačama je održao Vladimir Juhaz, voditelj bioistraživačke stanice u Posjetiteljskom centru Dravska priča.

(dravska-prica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content