PRVI OVOSEZONSKI BOD Virovitica pogotkom Marka Djeveljekaja remizirala u Murskom Središću, a ‘puni plijen’ ispustila u posljednjoj sekundi susreta

Nogometaši Virovitice nakon šest sušnih kola 3. HNL Sjever, u sedmom pokušaju došli su do prvog ovosezonskog boda. Remizirali su na gostovanju kod Rudara u Murskom Središću rezultatom 1:1, međutim, usprkos prvom pozitivnom rezultatu u gostujućim redovima ostao je ‘gorak okus u ustima’, jer su izjednačujući zgoditak primili u posljednjim trenucima igre, pa im je tako iz ruku izmakao ‘puni plijen’.

Od samog početka Virovitičani su dominirali u igri. U prvom dijelu stvorili su nekoliko prilika, Rok Horaček je odlično probijao po boku, međutim, napadači su ponovno bili neprecizni. Na odmor se otišlo netaknutih mreža.

Dominacija gostujuće momčadi se nastavila i u drugom dijelu. Konačno je u 75. minuti Mark Djeveljekaj svojim pogotkom okrunio dobru igru Virovitičana. Domaćin kreće ‘na sve ili ništa’, što je “narančasto – crnima” otvorilo prostor za ubojite kontre. Svoje odlične prilike, da potvrde gostujuću pobjedu, propustili su Luka Špoljar, Fran Prister i Matija Lovreković.

Sudac je susret produžio četiri minute. U posljednjoj minuti spomenute nadoknade svi igrači su bili na gostujućoj polovici terena. Šut domaćih igrača ‘odbio’ je virovitički vratar Krešimir Tomljanović, domaći vratar Niko Kodba, koji je također bio u napadu, vratio je loptu glavom, koja je došla do domaćeg kapetana Filipa Škvorca, a ovaj ju sa sedam metara ubacuje u mrežu za konačnih 1:1.

Sudac je pokazao na centar i odsvirao kraj. Usprkos izgubljenom ‘punom plijenu’, gosti ‘moraju podići glave’. Ponovno su pokazali da imaju kvalitetu, samo i dalje ostaje stara boljka, moraju poboljšati efikasnost kako bi došli do prve pobjede.

Rudar Mursko Središće – Virovitica 1:1
Najbolji u gostujućim redovima: Rok Horaček

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content