Radovi na projektu aglomeracije Pitomača odvijaju se po planu: U dijelu naselja na redu je izvođenje kućnih priključaka

Općina Pitomača i dalje je veliko gradilište u okviru projekta aglomeracije Pitomača. Radovi se izvode na području cijele općine, kao i u samoj Pitomači gdje je do sada izvedeno 533 metara gravitacijskog i 2.704 metara tlačnog cjevovoda. Isto tako u Dravskoj ulici je do sada postavljeno 2.581 metara gravitacijskog cjevovoda.

U naseljima Dinjevac i Grabrovnica do sada je izvedeno 3.518 metara tlačnog i 7.495 metara gravitacijskog cjevovoda, a izvode se i kućni priključci odvodnje i vodoopskrbe, kao i radovi na resteretnim pločama i poklopcima, kolnim prilazima i uređenju cestovnih jaraka.

Izvođač je započeo radove vezane za postavljanje okna crpne stanice Dinjevac 3. Također u planu je ugradnja modula u crpne stanice Grabrovnica 1 i 2., kao i geodetsko snimanje izvedenog cjevovoda te ispiranje.

U naselju Otrovanec postavljaju se rasteretne ploče, poklopci na revizijskim oknima te kolni prilazi, a izvedeno je 4.310 metara gravitacijskog i 163 metara tlačnog cjevovoda. U naselju Stari Gradac radove na postavljanju cjevovoda izvode dvije ekipe te je do sada izvedeno 5.766 metara gravitacijskog i 1.388 metara tlačnog cjevovoda. Završetak projekta se predviđa do 2023. godine. 

Podsjetimo, projekt „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača” vrijedan je oko 262 milijuna kuna, a najvećim dijelom se financira EU sredstvima, dok Općina Pitomača sudjeluje s tek nešto više od 8 milijuna kuna. Ovim će se projektom izgraditi kanalizacijska mreža u naseljima Pitomača, Kladare, Dinjevac, Grabrovnica, Stari Gradac i Otrovanec.

(www.icv.hr, ib)

Povezane vijesti

Skip to content