SLATINA – GRANIČAR BUŠETINA Pemper prihvatio ulogu favorita, uoči novog županijskog derbija razmišlja samo o pobjedi

Nogometaši Slatine, nakon županijskog derbija u kojem su ‘slavili’ prošle subote na gostovanju u Pitomači, ponovno igraju županijski derbi, ali ovog puta na svom travnjaku.

U subotu, 23. listopada u 9. kolu 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, u 15 sati i 30 minuta, na stadionu Antuna Tone Butorca igra se derbi susret između Slatine i novaka u ligi – Graničar Bušetine.

Prošlog vikenda obje su momčadi došle do pobjeda. Slatinčani su na Gmanju pobijedili favoriziranu Pitomaču rezultatom 3:1. Domaći nisu bili zadovoljni odlukama sudačke trojke, ali su bodovi ipak zasluženo otišli u Slatinu. Već idućeg dana, kada su se ‘slegle emocije’ iz Pitomače, trener Slatine Damir Pemper okrenuo se pripremi utakmice s Graničar Bušetinom.

– U nekoliko sam navrata gledao utakmice Graničar Bušetine i mogu reći da stanje na tablici nije realan odnos kvalitete. Naši subotnji gosti imaju izuzetno kvalitetnu i iskusnu momčad, ali to nam ne bi trebalo predstavljati prepreku da dođemo do nova tri boda. Igramo na našem terenu, pred našim vjernim navijačima i tu smo mi veliki favoriti – utakmicu je najavio trener Pemper.

Subotnji slatinski gosti, nakon tri sušna kola, svladali su Čazmu 2:0, što je ponovno podiglo samopouzdanje među igračima. Sada se s puno više optimizma gleda na utakmice koje slijede.

– U idućim utakmicama možemo očekivati još bolju igru. Već u subotu u Slatini, kad gostujemo kod jedne od najboljih momčadi u ligi, mislim da možemo osvojiti barem bod. Ekipa trenera Damira Pempera pokazala je pobjedom nad Pitomačom svoju pravu kvalitetu. Morat ćemo se dobro pripremiti kako bi došli do pozitivnog rezultata – rekao je uoči županijskog derbija trener Graničar Bušetine Stjepan Pleše.

U obje momčadi nema kažnjenih igrača, međutim, ima problema s ozljedama. U slatinskim redovima od ozljeda se oporavljaju Renato Pecolaj i Toni Hudoletnjak i tek će posljednji trening danas navečer pokazati na koliko će igrača Pemper moći računati za subotnji derbi. U sastavu momčadi s Bereka, zbog ozljede sigurno neće biti Alena Fučkara, dok je vrlo upitan i nastup Janka Brlasa.

Slatina, u slučaju ‘kiksa’ Pitomače i Garića na gostovanjima, domaćim trijumfom ima priliku ‘skočiti’ na drugu poziciju.

Županijski derbi na stadionu Antuna Tone Butorca sudit će Karlo Rupčić, pomoćnici su Perica Posavec i Ivan Zobundžija, a delegat Ivan Tomić.

4. liga BJ-KC-VT, 9. kolo – subota, 23. listopada u 15:30

Slatina – Graničar Bušetina
Graničar Đurđevac – Pitomača
Tehničar Cvetkovec – Ferdinandovac
Bilogora 91′ Grubišno Polje – Suhopolje
Čazma – Dinamo Predavac

4. liga BJ-KC-VT, 9. kolo – nedjelja, 24. listopada u 15:30

Borac Imbriovec – Garić Garešnica
Mladost Kloštar Podravski – Graničar Legrad

4 liga Custom

(www.icv.hr, mš, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content