Sljedeće jeseni djeca će u Vukosavljevici pohađati novu školu, pogledajte u kojoj fazi su radovi na novom zdanju

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, obišli su u četvrtak radove na novoj Područnoj školi u Vukosavljevici, koja se nalazi pri matičnoj OŠ Auguste Cesarca iz Špišić Bukovice. Prije godinu i pol krenulo se u rekonstrukciju postojeće stare škole, no ona se počela urušavati pa se krenulo u gradnju nove.

– Iako smo staru zgradu u Vukosavljevici škole željeli adaptirati, prilikom adaptacije se vidjelo kako to nije sigurnosno moguće. Ovdje ima puno djece i Vukosavljevica zaslužuje novu školu – kazao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Stoga se u Vukosavljevici krenulo u gradnju nove škole, čija je ukupna vrijednost 3.929.898,75 kuna. Škola se gradi sredstvima Virovitičko-podravske županije, Općine Špišić Bukovica i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Trenutno se izvode radovi na postavljanju armirane konstrukcije te izlijevanje temelja zgrade, a radovi će biti završeni do jeseni 2022. godine kada će školarci iz Vukosavljevice krenuti u novu školu.

Virovitičko-podravska županija je u posljednjih desetak godina, od ukupno 75 školskih objekata nad kojima ima osnivačka prava, 48 novoizgradila ili obnovila, a uz ovu u Vukosavljevici, trenutno se gradi i nova Područna škola u Kladarama.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content