Službeno započinju radovi na najvećem orahovačkom projektu „Jezero-Hercegovac-Ružica grad“

Službeno započinju radovi na turističkom kompleksu „Jezero-Hercegovac-Ružica grad“, budući da je izvođač radova uveden u posao što je prvi korak nakon prijave građenja nadležnim inspekcijama. U maloj gradskoj Vijećnici održan je prvi radni sastanak kojem su uz gradonačelnika Sašu Ristera, nazočili i predstavnici Presoflex gradnje d.o.o. iz Požege, koji je izvođač radova, Igor Dujić i Nikola Čuljak, predstavnik stručnog nadzora Helion group d.o.o. iz Osijeka Dejan Mikulić te predstavnici VIDR-e agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, koja će kao stručna i tehnička pomoć u provođenju projekta pratiti realizaciju građenja prema sklopljenim ugovorima na čelu s ravnateljicom Eminom Kovač.

Riječ je o izgradnji Edukativnog centra Orahovica “Škola u prirodi” koji je najzahtjevnija aktivnost iz projekta, a sastojat će se od četiri lokacije u neposretnoj blizini kupališta “Jezero”. Gradit će se tako Odmaralište za djecu kao centralna građevina, dva bungalova s 12 studio apartmana te vanjsko igralište na plaži kupališta. 

Ukupna vrijednost radova iznosi 58.982.352,51 kunu, dok je ugovorena vrijednost usluge obavljanja stručnog nadzora s Helion group d.o.o., 524.235,00 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima EU.

Osim Grada Orahovice kao nositelja projekta, partneri na projektu su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, TZ Virovitičko-podravske županije i TZ grada Orahovice. Gradonačelnik Orahovice Saša Rister naglasio je kako je ovo iznimno važan dan za budući razvoj grada.

– S današnjim danom i službeno kreću radovi na našem najvećem projektu i presretan sam da je ovaj trenutak konačno stigao. Danas smo obavili radni sastanak s izvođačem radova, nadzorom te predstavnicima Razvojne agencije VIDR-a, predstoji još pregled dokumentacije, a također smo i zajedno obišli lokaciju našeg Jezera gdje će radovi biti obavljani – rekao je gradonačelnik Rister.  

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content