“ŠUTNJA NIJE ZLATO-PRIJAVI NASILJE” Što je o zlostavljanju otkrilo istraživanje S.O.S.-a za naše područje?

Koliko žrtve prijavljuju nasilje, ima li pomaka u zaštiti žrtava nasilja i postoje li neki oblici nasilja o kojima zapravo malo govorimo, a prisutni su među nama i također imaju svoje žrtve? Na ta i druga pitanja odgovor saznajte u emisiji vezanoj uz rad udruge S.O.S.-savjetovanje, osnaživanje, suradnja Virovitica, u kojoj ćemo govoriti o provedenom istraživanju o pojavnosti nasilja nad ženama u Virovitičko-podravskoj županiji. 

Istraživanje je pokazalo zabrinjavajuće podatke – gotovo svaka četvrta žena starija od 18 godina bar jednom u životu doživjela je nasilje, a 13 posto anketiranih i dalje živi sa svojim zlostavljačem. Ujedno, seksualno nasilje u braku, koje je također zastupljeno i na našem području, još uvijek je tabu tema o kojem žrtve vrlo rijetko progovaraju, a kamoli prijavljuju.

Istraživanje je Udruga provela u sklopu projekta”Šutnja nije zlato- Prijavi nasilje”, donator istraživanja bila je Ekumenska incijativa žena, a predstavit će ga predsjednica S.O.S.-a Desa Kolesarić i prihologinja Nives Ivoš. Emisiju poslušajte u eteru ICV radija danas (srijeda) u 10.15 sati. (www.icv.hr)        

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content