U Bakiću održan 3. Memorijal ”Rudolf Špehar i Miroslav Podboj” te obilježena 30. obljetnica osnutka bakićke satnije HV

U organizaciji Temeljnog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bakić i Gradske organizacije UHDDR Slatina, danas (nedjelja) su održani sportski susreti hrvatskih branitelja sa slatinskog područja – 3. Memorijal ”Rudolf Špehar i Miroslav Podboj”, u sjećanje na hrvatske branitelje Rudolfa Špehara i Miroslava Podboja. Ujedno je obilježena 30. obljetnica osnutka bakićke satnije Hrvatske vojske.

Prije početka natjecanja, a nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine, okupljene hrvatske branitelje pozdravili predsjednik TO UHDDR Bakić Ivica Pavin, predsjednik GO UHDDR grada Slatine Željko Kolinger, predsjednik ZUiČ HVIDR-a i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, te predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić koji je igre proglasio otvorenim. Svi govornici su natjecateljima poželjeli mnogo uspjeha i sportske sreće.

Nakon obraćanja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i rodbina poginulih hrvatskih branitelja u koloni su se uputili na bakićko Mjesno groblje gdje su položili cvjetne aranžmane i upaljene lampione na posljednja počivališta Rudolfa Špehara i Miroslava Podboja. Također, upaljene lampione i cvjetni aranžman predstavnici braniteljskih udruga položili su i uz spomenik podignut poginulim hrvatskim vojnicima 2. svjetskog i Domovinskog rata.

Hrvatski branitelji su se natjecali u visećoj kuglani, elektronskom pikadu, stolnom nogometu i kartaškoj igri bala.

REZULTATI NATJECANJA

Viseća kuglana:
1. TO UHDDR Bakić
2. Udruga HVIDR-a Slatina
3. ZUiČ HVIDR-a VPŽ

Elektronski pikado:
1. ŽP UHDDR VPŽ (Hološi, Kovač)
2. UHDVDR Slatina (Sekić, Šafar)
3. ZUiČ HVIDR-a VPŽ (Bubaš, Nikolić)

Stolni nogomet;
1. ZUiČ HVIDR-a VPŽ (Fišli, Radočaj)
2. TO UHDDR Sladojevci (Hološi, Kovač)
3. UHBDDR Nova Bukovica (Valent, Bašić)

Kartaška igra bela:
1. TO UHDDR Bakić (Prlić, Kokorić)
2. TO UHDDR Gornji Miholjac (Demeter, Kordi)
3. ZUiČ HVIDR-a (Pavić, Mali)

Ukupni pobjednik po svim disciplinama bila je Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije sa najviše osvojenih odličja.

Prije podjele odličja, nazočnima se s nekoliko riječi obratio jedan od zapovjednika bakićke satnije Hrvatske vojske Dragan Beneš, prisjetivši se dana prije 30 godina kada su se organizirali i stali u obranu svog mjesta, grada Slatine i Republike Hrvatske.

Medalje za prva tri mjesta po disciplinama uručili su predsjednik TO UHDDR Bakić Ivica Pavin, predsjednik GO UHDDR Slatina Željko Kolinger, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš i zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić. Pehare prvim ekipama po disciplinama, kao i pehar ekipnom pobjedniku uručila je majka poginulog Rudolfa Špehara, Danica Špehar.

3. Memorijal ”Rudolf Špehar i Miroslav Podboj” te obilježavanje 30. obljetnice osnutka bakićke satnije HV, uveličali su maratonci udruge ”Glasnici istine” koji su istrčali dionicu od Nove Bukovice do Bakića (Zlatko Milošević i Robert Knapić), odnosno dionicu od Slatine do Bakića (Pavo Tutenov i Goran Draksler). Logistička potpora maratoncima bila je Ivana Novak. Po dolasku na ciljno odredište u Bakiću, maratonci su srdačno, uz veliki pljesak, dočekani od strana organizatora i sudionika sportskih igara hrvatskih branitelja.

Zahvalnice ”Glasnicima istine”, predstavnicima braniteljskih udruga i predstavnicima medija uručili su predsjednik TO UHDDR Bakić Ivica Pavin i predsjednik GO UHDDR Slatina Željko Kolinger, a posebnu su zahvalnicu te majicu udruge uručili majci Rudolfa Špehara, Danici Špehar.

(www.icv.hr, adf, Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content