U Čazmi održana 2. Interna radionica u sklopu projekta “Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000”

U ponedjeljak, 18. listopada u Čazmi je održana 2. Interna radionica u procesu izrade Plana upravljanja pod šifrom 041 (Grupa 2) koji obuhvaća područje Poilovlja sa ribnjacima i livadama.

Na radionici su sudjelovali članovi radne skupine – predstavnici vanjskog suradnika i izrađivača plana tvrtke Particip GmbH i djelatnici javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije.

Sudionicima se pozdravnim riječima obratila Marija Martinko Ivanov, stručnjakinja za planove upravljanja od strane tvrtke Particip te kroz uvod upoznala sudionike sa sadržajem i svrhom održavanja radionice.

Po završetku rasprave, uslijedile su prezentacije Javnih ustanova sa analizom vrijednosti i stanja područja svake od županija. Dogovoreno je da se za buduće dioničke radionice sve 4 prezentacije objedine u jednu, s obzirom da većina ustanova ima slične ili čak iste pozitivne i negativne sastavnice, iz čega proizlaze isti/slični problemi za sva područja upravljanja.

Ova interna radionica zaključena je dogovorom oko organizacije 1. dioničke radionice koja bi se trebala održati 15. studenog u Garešnici.

(virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content