U sklopu projekta „More, more“ u Glazbenoj školi “Jan Vlašimsky” predstavljeni glazbeni instrumenti

U dvorani Glazbene škole “Jan Vlašimsky” u sklopu projekta „More, more! (θάλαττα, θάλαττα)“ održano je predstavljanje nabavljenih glazbenih instrumenata. Cilj ovog mini koncerta bio je djecu iz udomiteljskih obitelji i njihove udomitelje upoznati s raznim instrumentima te ih potaknuti da se bave glazbom.

Profesori i učenici škole prvo su predstavili instrumente, a potom zasvirali na: trubi, violini, bisernici, braću, rogu, klaviru, gitari, harmonici, flauti, saksofonu i trubi.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Virovitica Marija Bajan-Prokl je izjavila:

– Ovo je samo jedna od aktivnosti u sklopu našeg projekta „More , more! (θάλαττα, θάλαττα)“. Kroz projekt, škola je bogatija novom glazbenom opremom koju čine: koncertni pijanino, dvije gitare, dva gudačka instrumenta, dvije klavijature, ukulele, ukupne vrijednosti 68.146,55 kuna. Stoga smo ovo događanje zamislili kao glazbenu radionicu putem koje smo djeci i udomiteljima „otvorili put“ ka glazbi, odnosno njezinoj ljepoti kao sastavnici svakodnevnog života. Na koncertu su prisustvovala djeca iz udomiteljskih obitelji i njihovi udomitelji iz Požege, Orahovice, Slatine i Virovitice koji su u tu svrhu doputovali u Viroviticu. Djeca su pokazala zanimanje za glazbu i instrumente, neki su se i izjasnili da žele svirati i polaziti glazbenu školu. Pojedini su udomitelji izjavili „da nikada nisu prisustvovali takvom glazbenom događaju, da su uživali!“. Zajedno s našim partnerima na projektu, truditi ćemo se uključiti ih u razne aktivnosti, kao i da oni koji žele krenu u glazbenu školu. Zahvalila bih svim učenicima, profesorima i ravnatelju ove Glazbene škole na ovom divnom događanju, mini koncertu, kao i kolegama iz CZSS Slatina, Požega i Virovitica.

20211022_121740-Custom

Naime, mini koncert nastao je zahvaljujući profesorima i učenicima koji su pripremili glazbene točke kroz koje su djeci predstavili izgled i zvuk samog instrumenta. Ravnatelj Glazbene škole “Jan Vlašimsky” Virovitica Damir Mihaljević istaknuo je kako im je bila čast djeci prezentirati instrumente, osobito jer većina dosada nije imala mogućnosti i prilike upoznati se s tim instrumentima.

– Veseli me što su djeca došla i pozorno popratila prezentaciju instrumenata i vjerujem da će se neki od njih prijaviti u glazbenu školu. Kao partner na ovom projektu „More, more“ osmislili smo mali koncert te tako djeci predstavili dio instrumenata, a budući da im se to tako svidjelo svakako ćemo održati barem još jednu glazbenu radionici – rekao je ravnatelj Glazbene škole Damir Mihaljević te zahvalio svima koji su sudjelovali.

20211022_121957-Custom

Projekt “More, more” odobren je u sklopu poziva ”Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza 1” prema ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava te će se provoditi u trajanju od 24 mjeseca. Vrijednost projekta iznosi 1.425.620.60 kuna, a u cijelosti je financiran iz potpora Europske unije. Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Požega, Sportska zajednica grada Virovitice, Glazbena škola “Jan Vlašimsky” Virovitica, Gradski muzej Virovitica te Hrvatska udruga pripovjedača ”Pričalica”.

element2 A3 5 1

 

more

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content