U sklopu projekta upoznavanja sa zanimanjima, u Dječji vrtić “Čarobna šuma” stigli policijski službenici

Utorak u Dječjem vrtiću „Čarobna šuma“ u Špišić Bukovici bio je nezaboravan za brojne mališane. Naime, u sklopu vrtićkog projekta upoznavanja s različitim zanimanjima je tata policajac, policijski službenik PP Virovitica, s kolegama i kolegicama iz Postaje prometne policije Virovitica i Policijske uprave virovitičko-podravske prezentirao polaznicima starije odgojne skupine što sve rade policajci i koju opremu koriste u svojem radu.

Na početku druženja je djeci približen rad pripadnika temeljne, prometne i kriminalističke policije. Tom prilikom su djeca upoznata s pravilima što sigurnijeg sudjelovanja u prometu i djeci podijeljene žute kape Autokluba Virovitica i reflektirajuće trake kako bi u prometu bili što uočljiviji i zbog toga sigurniji.

Rad kriminalističke policije je predstavila policajka kod koje su svi koji su željeli mogli pogledati kako izgleda njihov otisak prsta, kakav nema više nitko u svijetu. I vozila koje koriste policajci su bila zanimljiva, pa su se na policijski motocikl željeli na kratko popeti svi. Zanimljiv je bio i policijski auto zbog raznih sirena, kao i kombi koji dolazi kada se dogodi prometna nesreća.

U ugodnom druženju vrijeme je brzo prošlo, a djeca puna utisaka i uzbudljivih saznanja shvatila da su policajci njihovi prijatelji i da ih se uopće ne trebaju bojati.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content