UZ MOLITVU CRKVE Fra Antonio Kirin iz Virovitice i fra Ivan Ivanković iz Našica zaređeni za đakone

Virovitičanin fra Antonio Kirin i fra Ivan Ivanković, rodom iz Našica, a koji je na službi u virovitičkoj župi sv. Roka, zaređeni su danas (subota), zajedno sa još 15-ero druge braće za đakone u u crkvi Župe sv. Ivana XXIII. pape u Zagrebu.

Jedno od najbrojnijih ovogodišnjih đakonskih ređenja gotovo u cijeloj Europi predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uz pomoćne biskupe, provincijale, svećenike i narod koji je molio za ređenike, da ih Bog vodi u milosti, ustrajnosti, vjeri i otvorenost za život i ljude.  

U bogatoj homiliji kardinal Josip Bozanić pozvao je sve danas zaređene đakone da slijede put Evanđelja, po uzoru na Krista i Njegovu ljubav, ostanu vjerni pozivu koji su osjetili te ih uputio da uvijek propituju svoj put, da se ne daju zavesti zlu i da svoje molitve i nade povjeravaju Blaženoj Djevici Mariji i blaženom Alojziju Stepincu.

Zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće da svi vjernici sudjeluju na slavlju ni da se organizirano, kako je običaj, autobusima putuje na ređenje, pa su đakonima čestitali iz najužeg kruga obitelji i prijatelja koji su mogli prisustvovati ređenju. No mnogo više čestitki stiglo je iz same Virovitice i Našica, jer su se vjernici molitvom i lijepim riječima sjetili svojih đakona i s njima podijelili ovaj važan tren na njihovom svećeničkom putu. Čestitke su stigle i iz njihovih rodnih župa. 

Uz fra Antonia i fra Ivana, svoje “da” Bogu kroz đakonat potvrdili su danas i fra Marko Ćosić i fra Vinko Brković, franjevci iz provincije sv. Ćirila i Metoda. Za sve njih, njihove obitelji, prijatelje, subraću i svećenike ovo je bio poseban dan i velika prilika za zahvalnost.

(www.icv.hr, foto: S. Kirin)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content