Velika i značajna pomoć orahovačkim poljoprivrednicima: Raspisan Javni poziv za dodjelu potpora, evo za što se sve mogu dobiti

Gradonačelnik grada Orahovice, Saša Rister, raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području grada Orahovice za 2021. godinu.

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora male vrijednosti, kojima se provode mjere s ciljem povećanja poljoprivredne proizvodnje te podizanja kvalitete života i proširenja gospodarskih programa na cijelom (ruralnom) području grada Orahovice.

U okviru Javnog poziva realiziraju se mjere: Ulaganje u poljoprivredna gospodarstva, Unaprjeđenje stočarske proizvodnje i Osiguranje poljoprivrednih usjeva i nasada.

-Korisnici potpore mogu biti poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, sa sjedištem, odnosno prebivalištem na području grada Orahovice, koja su ulaganja izvršila ili će izvršiti na području grada. Osim toga, neki od uvjeta su i da su poljoprivreda gospodarstva u cijelosti u privatnom vlasništvu te da imaju podmirene sve porezne obveze te obveze prema Gradu Orahovici i gradskim trgovačkim društvima – kaže gradonačelnik Rister.

Objasnio je i za što se sve bespovratne potpore mogu dobiti.

-Potpore se mogu dobiti za sufinanciranje kontrole plodnosti tla, za nabavu i postavljanje sustava za navodnjavanje, za ulaganje u izgradnju i/ili rekonstrukciju i opremanje plastenika i staklenika za proizvodnju voća, povrća, ukrasnog bilja, cvijeća i sl., za ulaganje u nabavu novih poljoprivrednih strojeva i priključaka, za nabavu voćnih sadnica i loznih cijepova , za uzgoj pčelinjih zajednica, za sufinanciranje osiguranja poljoprivredne proizvodnje kod elementarnih nepogoda te za sprječavanje štete od divljači što vidimo da je veliki problem u posljednje vrijeme. Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom Javnom pozivu iznose 200.000 kuna. Po ovom Javnom pozivu jedan prijavitelj može se prijaviti za više mjera i ostvariti pravo na maksimalan iznos potpore ne veći od 40.000 kuna – kaže Rister.

Sasa Rister

Naglasio je kako je ovo velika pomoć svim poljoprivrednicima.

-Velika je ovo pomoć za naše poljoprivrednike koji se mogu pronaći u ovoj mjeri, a isto tako prilikom kreiranja novog programa porazgovarat ćemo s poljoprivrednicima ako smo u ovome možda neku mjeru previdjeli kako zajedno taj program za slijedeću godinu bio još bolji i korisniji ,a sredstva za ovaj program ćemo osigurati – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content