Vlasnik i osnivač tvrtke KTC d.d. Ivan Katavić primio nagradu za životno djelo u poduzetništvu

- PROMO -

U subotu, 23. listopada u Dubrovniku na Regionalnom summitu poduzetnika srednje i jugoistočne Europe “300 najboljih” dodijeljena je nagrada i priznanje “Stvaratelji za stoljeća” za životno djelo u poduzetništvu vlasniku i osnivaču tvrtke KTC d.d. Ivanu Kataviću. Riječ je o 7. dodjeli nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi ‘Stvaratelji za stoljeća 2021.’ i ‘2. dodjeli interenacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi ‘Globallocal’ za 2020.

– Osnovni cilj održavanja Regionalnog summita poduzetnika srednje i jugoistočne Europe „300 najboljih“ je promocija značaja poduzetništva za sveukupni ekonomski i društveni razvoj i pružanje doprinosa razvoju poduzetništva – rekao je Kadrija Hodžić, predsjednik Programskog savjeta Regionalnog summita.

– Projektom dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi “Stvaratelji za stoljeća” želi se javno odati priznanje i široj javnosti skrenuti pažnja na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme – rekao je Siniša Zarić, predsjednik Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“.

– Za razvoj poduzetništva, ekonomije i društva nije dovoljna samo dobra ideja, napredna pravna regulativa i potpora institucija. Neophodno je i poticajno ozračje te visoki profesionalizam, odgovornost i stručnost svih koji obnašaju javni poziv. Najistaknutije osobe koje odlikuju te karakteristike i koje pokreću razvojne procese, društvo treba prepoznati, identificirati, promovirati i nagraditi. Priznanje sredine u kojoj djeluju nerijetko je važnije od materijalnog vrednovanja njihova požrtvovnog rada. To će biti stalna misija Projekta „GlobalLocal“ – rekla je Slavica Singer, predsjednica Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja „GlobalLocal“.

(www.icv.hr, mz)

Povezane vijesti

Skip to content