Zagrebački solisti i Monika Leskovar otvorili 27. Međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena

Sinoć (četvrtak) je koncertom Zagrebačkih solista i Monike Leskovar, održanom u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina, svečano otvoren 27. Međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena.

Festival Dani Milka Kelemena od utemeljenja, 1995. godine, svake godine u Slatini okuplja  ugledne hrvatske i svjetski poznate umjetnike, ponajviše zahvaljujući međunarodnoj reputaciji velikana hrvatske glazbe Milka Kelemena kojem je festival i posvećen, a iz godine u godinu privlači i sve veći broj zainteresiranih posjetitelja koje je na početku svečanosti pozdravila prof. Sara Mojzeš.

IMG_6875-CustomSara Mojzeš je pozdrave uputila uvaženim gostima među kojima su se našli izaslanica predsjednika sabora RH, predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković, izaslanik ministrice kulture RH, pročelnik Konzervatorskog odjela u Požegi Žarko Španiček, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović, pročelnica za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Damir Jakšić, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, zatim muzikologinja, glazbena kritičarka i predsjednica žirija ovogodišnjih baroknih večeri u Varaždinu Zdenka Weber, prof. na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku Mirna Sabljar, te predsjednik Festivalskog odbora DMK i ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena, Antonio Brzica.

IMG_6877-CustomDobrodošlicu svim posjetiteljima festivala zaželio je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić koji je ujedno otvorio festival. 

Zagrebački solisti za ovu su prigodu pripremili bogat program koji su otvorili djelom Milka Kelemena “Koncertantne improvizacije”, koji je to djelo i napisao upravo za njih, te su ga do sada izveli oko četiri tisuće puta diljem svijeta.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content