Zoran Vakula u Kući Petra Preradovića predstavlja svoju prvu pjesničku zbirku „Rimovane meteoprognoze u doba koronaviroze“

Nakon „Vjetropiraste“, prve u nizu „Vremenastih priča“ koje će se uskoro nastaviti s „Oblačastom“, Zoran Vakula u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici u petak, 5. studenoga 2021. godine u 19 sati po prvi put predstavit će svoju prvu pjesničku zbirku „Rimovane meteoprognoze u doba koronaviroze“.

Zbirka je ponajprije posvećena svakodnevnim sažetim vremenskim prognozama u rimi od proljeća 2020. godine do ljeta 2021. te klimatskim promjenama i biometeorologiji. Budući da je većina rima nastala u koronaviroznom razdoblju koje je u Hrvatskoj počelo u prvim mjesecima 2020. godine i nakon velikog „zagrebačkog potresa“ u ožujku iste godine, dio stihova je i nekrološke naravi – oproštaj i spomen na neke od poznatih osoba koje su nas napustile prošlih mjeseci.

U zbirci se nalaze i rimovane najave zanimljivih sportskih događanja i nekih još uvijek aktualnih kulturnih, kao i prigodnice više ili manje povezane s vremenskom prognozom. Čitajući zbirku čovjek se može podsjećati ne samo na sva ta događanja i kojekakvo vrijeme na pojedine dane ove i prošle godine, nego i na blagdane i praznike u Hrvatskoj, te na neke proglašene međunarodne i svjetske dane.

Osnovni cilj ove zbirke je dodatna promidžba i pristupačnost meteorologije, posebice vremenske prognoze, te njezino lakše pamćenje, kao i približavanje onima koji vole poeziju u rimi.

Izdavač zbirke je Zoran Vakula, suizdavač PDF obrt Našice, a objavu zbirke omogućila je Općina Pitomača. Osim na promociji, zbirka će se moći kupiti i putem poveznice te uskoro i u nekim knjižarama.

(www.icv.hr, dr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content