1. ŽNL Pred nama je posljednje jesensko kolo: U borbi za naslov Podravac, Voćin i Mikleuš, očekuju se pune ‘tribine’

Pred nama je uzbudljiva završnica 1. županijske nogometne lige. U subotu, 13. i nedjelju, 14. studenog, igraju se utakmice posljednjeg, 13. jesenskog kola.

SUBOTA REZERVIRANA ZA SUSRETE U GORNJEM BAZJU I ČAČINCIMA

Na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju Bratstvo dočekuje Rezovac. Dvije momčadi, koje su ljetos planirale biti u vrhu tablice, zbog niza problema sada se bore za bijeg iz zone ispadanja. Rezovac se trenutno nalazi na devetom mjestu s 13, a Bratstvo je deseto s 12 osvojenih bodova. Pobjeda ima veliko značenja za oba sastava.

U Čačincima Mladost dočekuje prošlosezonske prvake i trenutno četvrtoplasiranu Slogu iz Zdenaca koja je u ovom susretu blagi favorit. Domaća momčad nalazi se na šestom mjestu, ali novim se bodovima može nadati samo ako zaigra u kompletnom sastavu. To nije bilo slučaj u prošlom kolu, kada im je ‘fenjeraš’ iz Gradine ‘otrgnuo’ dva boda.

U NEDJELJU PADA ODLUKA O JESENSKOM NASLOVU

Za razliku od subotnjih susreta koji startaju u 14 sati, nedjeljne utakmice počinju u 12 sati i 30 minuta. Termin utakmica praktički je u vrijeme nedjeljnog ručka, a sve zbog reprezentativne utakmice između Hrvatske i Rusije koja se igra u 15 sati u Splitu i koja se jednostavno ‘ne smije’ propustiti. Podsjetimo da riječ o posljednjem susretu skupine i da bi pobjeda ‘vatrenih’ značila direktan plasman na SP u Kataru 2022. godine, a do tadm vratimo se na županijske travnjake.

Tri su momčadi ostale u borbi za naslov jesenskog prvaka i tek nakon posljednjih 90 minuta doznat ćemo gdje će se najviše ‘feštati’.

Vodeći Podravac iz Sopja gostuje u Četekovcu kod petoplasiranog Dinama. Gostima pobjeda donosi sigurno prvo mjesto. Domaća momčad, u kojoj je kombinacija mladosti i iskustva, bit će prepreka tim ambicijama.

Drugoplasirani Voćin domaćin je trećeplasiranom Mikleušu. Pobjednik ove utakmice može ugroziti ‘snove’ sopjanske momčadi o naslovu jesenskog prvaka, dok bi s remijem Podravac bez obzira na ishod utakmice u Četekovcu, bio prvi.

Borova je na svom terenu veliki favorit u ogledu s posljednjeplasiranom Gradinom, međutim, gostujući igrači u prošlom su kolu pokazali da mogu iznenaditi svakog suparnika, pa u domaćim redovima ‘ne smije’ biti opuštanja.

Na kraju se igraju dva derbija momčadi iz donjeg dijela tablice. Slavonija bi pobjedom na svom travnjaku u Sladojevcima u susretu s Podgorjem na tablici preskočila gostujuću momčad, dok bi gosti osvajanjem tri boda otišli u sigurnu zonu.

U Miljevcima igraju domaća Mladost i Crnac. Obje momčadi pobjedom bi se učvrstile u sigurnoj zoni, pa nas vjerojatno očekuje borba do posljednjeg sučeva zvižduka.

1. ŽNL, 13. kolo: subota, 13. studenog u 14 sati

Bratstvo Gornje Bazje – Rezovac
Mladost Čačinci – Sloga Zdenci

1. ŽNL, 13. kolo: nedjelja, 14. studenog u 12:30

Voćin – Mikleuš
Slavonija Sladojevci – Podgorje
Mladost Miljevci – Crnac
Dinamo Četekovac – Podravac Sopje
Borova – Gradina

Standings provided by SofaScore LiveScore

(www.icv.hr, mš, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content