4. LIGA BJ-KC-VT Prva od tri velike prepreke na putu do jesenskog naslova: Pitomača ‘mora’ zaustaviti Herenta i srušiti kloštransku Mladost

Nogometašima Pitomače 11. prvenstveno kolo 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica donosi ‘neugodan’ ogled u Kloštru Podravskom.

Do kraja jesenskog dijela natjecanja preostala su još samo tri kola, a momčad trenera Ivana Presečana silno želi naslov koji bi u godini kada slave svoju stotu obljetnicu, bio samo ‘šlag na tortu’ odličnih rezultata i velika nagrada za mukotrpan rad. Ovog puta, Presečanovi igrači ovise samo o sebi. Za vodećim Tehničarom iz Cvetkovca (jučer slavio protiv Garića s 3:1), kojeg će ugostiti u 12. kolu, zaostaju pet bodova, ali s utakmicom manje i računica je vrlo jasna, tri pobjede u posljednje tri utakmice garantiraju naslov, ali put nije nimalo jednostavan, a tog je svjestan i Presečan.

Prva i to velika prepreka nalazi se u Kloštru Podravskom, gdje će domaća Mladost koja se nalazi na odličnom petom mjestu, ‘izgarati’ kako bi ‘skinula skalp’ jednoj od najkompletnijih, a ujedno i najboljih ligaških momčadi.

Domaća momčad nema kartoniranih igrača i trebala bi zaigrati u kompletnom sastavu, ali ‘na krilima’ visokog poraza iz prošlog kola, kad se mreža vratara Lea Franjića zatresla čak šest puta. Garić ih je nadigrao i slavio s vioskih 6:0 i pokazao brojne ‘slabosti’ u redovima momčadi ‘podravske legende’, Ranka Celiščaka.

Pitomača je proteklog vikenda na svom Gmanju s minimalnih 1:0 svladala imbriovečki Borac pogotkom Dine Milinovića, koji će i u ovoj utakmici biti velika prijetnja Kloštrancima s obzirom da je i dalje vodeći strijelac lige. Nikola Šantek i Petar Kramarić u domaćim redovima dosad su postigli najviše pogodaka, svaki po pet, ali Matej Herent je igrač koji bi trebao biti pod posebnim ‘povećalom’ gostujućeg stručnog stožera. Iskusni Herent (28), za one koji ne znaju, u svojoj je karijeri u nekoliko navrata igrao u redovima hrvatskog prvoligaša Slaven Belupa, a zatim i njegove “druge momčadi”, Koprivnice. ‘Poznata’ mu je i Pitomača, dok je polusezonu odradio i van granica Hrvatske, u austrijskom Union Fastenburgu. Bit će zanimljivo gledati još jedan okršaj starih znalaca u veznom redu, Herenta u domaćim i odličnog Ivana Begovića u gostujućim redovima.

-Svi se međusobno dobro poznajemo i ovo nam je jedno od najtežih gostovanja, da bi tamo uzeli bodove moramo biti na 100 posto svojih mogućnosti. Imaju par odličnih igrača, ali Herent je jedan od najboljih veznjaka u ligi. Neće biti lagano, ali idemo na pobjedu kako bi ostali u utrci za jesenski naslov. Da bi ga ostvarili, moramo pobjeđivati najbolje momčadi, a kloštranska Mladost to sigurno je – rekao je uoči današnjeg gostovanja trener Ivan Presečan.

U redovima Pitomače također nema kartoniranih igrača i svi osim ozlijeđenog Gorana Bošnjaka trebali bi biti na raspolaganju za ovaj susret u kojem će nogometnu pravdu dijeliti iskusni Bjelovarčanin Dražen Fejer. Linijski suci danas su Mario Abdić i Božidar Biljan, a delegat Božidar Vrbaslija.

4. liga BJ-KC-VT, 11. kolo – nedjelja, 7. studenog u 14 sati

Borac Imbriovec – Slatina
Mladost Kloštar Podravski – Pitomača
Dinamo Predavac – Suhopolje

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content