60 minuta do Zagreba: Premijer Plenković i ministar Butković dali punu potporu za spajanje Bjelovara s Viroviticom brzom cestom

U Pleternici je održana sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, na kojoj je virovitičko-podravski župan Igor Andrović ukazao na važnost bolje prometne povezanosti Virovitičko-podravske županije, podcrtavajući važnost brze ceste i spajanja Virovitice i Virovitičko-podravske županije s Bjelovarom te Zagrebom.

S obzirom na trenutne epidemiološke mjere, dio članova Savjeta je sjednici prisustvovao online, a među njima i saborski zastupnici, Josip Đakić i Vesna Bedeković, koji su, uz župana Androvića, također ukazali na važnost izgradnje brze ceste.

Punu podršku tom projektu dali su i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, kao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

– Na sjednici smo govorili i o ulaganju u cestovnu infrastrukturu. Ovdje se to radi o spoju Požege s autocestom, te spoju brze ceste od Bjelovara prema Virovitici. Time bi i Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska županija dobile bolju prometnu povezanost, ali i bolji gospodarski razvoj te kvalitetniji život – naglasio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content