Beli Manastir bogatim programom slavi Dan grada: Prioriteti daljnji razvoj poduzetništva i dovršetak koridora 5C

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan grada Belog Manastira, te blagdan Svetog Martina, zaštitnika grada.

Gradonačelnik Tomislav Rob tom je prigodom vijećnicima i gostima predstavio planove razvoja, ali se osvrnuo i na postignute rezultate. Kao prioritet u sljedećem razdobolju naveo je daljnji razvoj poduzetništvo i dovršetak koridora 5C, a daljni plan je nastavak provedbe urbane aglomeracije, izgradnja stadiona, te infrastrukture za mlade.

-U planu je izgradnja novog središta grada koju će financirati mađarska Vlada, te izgradnja i opremanje dječjeg vrtića – naglasio je gradonačelnik Rob.

Odličnu suradnju Grada s Osječko-baranjskom županijom istaknuo je župan Ivan Anušić, te kazao da je Beli Manastir središte Baranje, a izgradnja obilaznice i koridora 5C dodatno će osnažiti njegov položaj.

Obilježavanje Dana grada počelo je prošloga tjedna smotrom zborova, sportskim natjecanjima, te kulturnim i povjesnim sadržajima. Nastavit će se sutrašnjom izložbom o kardinalu Alojziju Stepincu, a u danima koji dolaze obilježit će se 100 obljetnica Gradskog kina, a Gradsko kazalište uključit će se u obilježavanje Europske noći kazališta.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content