BOLJE POZIVNICE ZA SUBOTU NEMA Pitomača za prvo mjesto protiv dosad neporaženog Tehničara, Presečanova momčad mora zaustaviti igrača koji je svlačionicu dijelio s Del Pierom

Ovog vikenda igra se pretposljednje, 12. jesensko kolo 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Derbi začelja, a ujedno i županijski derbi igraju Graničar Bušetina i Suhopolje, Slatina će ugostiti kloštransku Mladost, zanimljiv susret igra se i u Garešnici gdje će Garić biti domaćin Bilogori 91′ iz Grubišnog Polja, ali, sve su ove utakmice u ‘sjeni’ velikog derbija kojeg će na Gmanju odigrati Pitomača i Tehničar iz Cvetkovca.

‘Sve će oči biti uprte’ u taj susret, susret koji jednima i drugima donosi ‘puno’ i koji će sutra dati odgovore na mnoga pitanja. Gosti iz Cvetkovca vodeća su momčad lige s 29 bodova, drugoplasirana Pitomača ima dva manje. Cvetkovčani bi vjerojatno bili zadovoljni i bodom, s obzirom da će susret posljednjeg kola igrati na svom travnjaku. Domaća bi momčad u nekom ‘ludom’ raspletu i s remijem mogla do jesenskog naslova, ali kalkulacija nema, trener Ivan Presečan razmišlja samo o pobjedi.

Utakmica protiv Rijeke u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa bila je ‘šlag na tortu’ i odlično se uklopila u proslavu stote obljetnice kluba, ali naglasak je na prvenstvu, stoga možemo reći da je ovo ‘utakmica godine’ za pitomački sastav kojem će trebati i velika podrška s tribina.

-Bez obzira na Rijeku, ovo nam je najveća utakmica odlične polusezone, tu je ipak riječ o borbi za prvenstvo, odnosno naslov, a mislim da ovog puta imamo velike šanse. Ako moja ekipa odigra na potrebnom nivou i kako zna, definitivno nema bojazni za rezultat – rekao nam je Presečan iz kojeg, kao i uvijek, ‘izvire’ veliki optimizam.

Dojučerašnji trećeligaš ima jaku momčad, a to najbolje pokazuje činjenica da ove polusezone još nije upisao niti jedan poraz. Momčad stratega Romana Sovića prepuna je iskusnih igrača, ali jedan se posebno ističe, a to je Kruno Lovrek. Iako nije prvi ‘topnik’, Kruno je igrač koji ‘dirigira’ napadom Cvetkovčana. U svojoj je bogatoj karijeri igrao u Zagrebu, Hajduku i Sesvetama, okušao se u Japanu (Cerezo Osaka), Južnoj Koreji (Jeonbuk Hyundai Motors), Kini (Qingdao Jonoon), Turskoj (Eskişehirspor), Belgiji (Lierse SK) i Australiji (Sydney FC) gdje je svlačionicu dijelio, između ostalih, s legendardnim australskim nogometašem Brettom Emertonom i još popularnijim Talijanom Alessandrom Del Pierom.

-Pripremamo se za ovaj susret kao i za svaki drugi i veselimo se ovakvim velikim utakmicama. Tehničar je godinama u vrhu, osvajali su ovu ligu, borili se u 3. HNL za sami vrh, tako da imaju naše veliko poštovanje i znamo da nas čeka odlična ekipa s Lovrekom, Hudakom i ostalom ‘družinom’, ali mi smo spremni i jedva čekamo početak – zaključio je Presečan.

Koliko ovaj susret znači i Sovićevoj momčadi, jasno pokazuje objava na službenim facebook stranicama kluba:

Izrezak Fotor

Bit će ovo i okršaj najboljih strijelaca lige, Dine Milinovića (12 pogodaka) u domaćim redovima i Slavena Hlišća (8 pogodaka) u gostujućim redovima.

U utakmici koja je za Pitomaču ‘biti ili ne biti’, nogometnu pravdu dijeli Stjepan Hruškar, pomoćnici su Tomislav Jeličić i Božidar Biljan, a delegat Mato Lončar.

4. liga BJ-KC-VT, 12. kolo – subota, 13. studenog u 14 sati

Ferdinandovac – Dinamo Predavac
Graničar Legrad – Čazma
Garić Garešnica – Bilogora 91′
Pitomača – Tehničar Cvetkovec
Slatina – Mladost (KP)
Graničar Đurđevac – Borac Imbriovec

4. liga BJ-KC-VT, 12. kolo – nedjelja, 14. studenog u 12 sati

Graničar Bušetina – Suhopolje

Standings provided by SofaScore LiveScore

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content