Božićna čarolija u Kladarama: Čuvarice kulturne baštine spojile tradiciju i moderno

- PROMO -

I ove su godine Čuvarice kulturne baštine iz Kladara povodom blagdana ukrasile prostor ispred Etno zbirke Bakina priča gdje se nalaze vrlo zanimljivi ukrasi.

Djevojka s poculicom i patuljci možda na prvu zvuče klasično, no ipak to nije tako. Upravo ova djevojka s poculicom izrađena je od stare lutke i žice, haljina joj je ukrašena grančicama bora, a određeni detalji napravljeni su od stiropora te je prekrasnu tradicionalnu poculicu izradila Ivka Mađar od materijala koji podnosi sve vremenske uvjete. Isto tako, oko nje nalaze se patuljci izrađeni od žice, borovih grana te ukrašeni detaljima izrađenima također od stiropora i s božićnom kapom.

Foto 1 4

-Na ideju su došle dvije naše članice, Vesna Bajić i Ružica Magdić. Mi smo naravno prihvatile ideju i pomogle im u svemu. Željele smo spojiti tradiciju i moderno, a uz to i ukrasiti naše selo za nadolazeće nam blagdane – rekle su iz Udruge.

Ovo je još jedan dokaz da uz malo materijala, truda i mašte može izaći nešto prekrasno i inovativno, a Čuvarice kulturne baštine još jednom su dokazale da spoj tadicionalnog i modernog uvijek uspije očarati.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Čuvarice kulturne baštine)

Povezane vijesti

Skip to content