Brza cesta Bjelovar – Virovitica – GP Terezino Polje dio financijskog plana Hrvatskih cesta za 2022. godinu

Brza cesta Bjelovar – Virovitica – GP Terezino Polje dio je financijskog plana Hrvatskih cesta za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu. U 2022. godini planirana ulaganja u sklopu Programa gradnje i rekonstrukcije brzih cesta iznose 462,8 milijuna kuna, dok projekcija za 2023. godinu iznosi 411,1 milijun, a za 2024. godinu 312,7 milijuna kuna. 

Istaknuti projekti u programu su brze ceste Farkaševac – Bjelovar, Bjelovar – Virovitica – GP Terezino Polje te Kloštar Vojakovački – Križevci, sve tri ceste dio su Podravskog ipsilona. 

– Premijer Plenković je na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem potvrdio da će se projekt nastaviti realizirati. Kako će biti gotova dokumentacija tako će biti i plan financiranja. Zaduženje Hrvatskih cesta nije moguće do ulaska u eurozonu, no tada nam je obećano da će se užurbanim tempom ili dati državno jamstvo Hrvatskim cestama, ili će se iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti naći sredstva za dovršetak dionice – rekao je saborski zastupnik Josip Đakić.

Istaknuo je kako će se kroz državni proračun osigurati financiranje izgradnje čvora Virovitica te čim se riješe imovinsko-pravni odnosi kreće uvođenje u radove izvođača na 5,5 kilometara dugoj dionici Virovitica – Špišić Bukovica. 

– To je dugoočekivani projekt u koji smo uložili puno. Sada smo došli do finala i na Savjetu za Slavoniju sam se našalio s premijerom da se nadam da neće dozvoliti da odem u mirovinu, a da brza cesta nije izgrađena. Siguran sam da ćemo u narednoj godini iz proračunskih sredstava omogućiti gradnju koja će puno značiti za naš kraj – rekao je Đakić.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content