Buran tjedan na županijskim prometnicama: Mladić bez položenog vozačkog ispita vozio pijan, završio u pritvoru

- PROMO -

Protekli tjedan bio je buran na virovitičko-podravskim prometnicama. Najveće brzine kretanja vozila utvrđene su u Čačincima oko 13 sati i to 111 km/h u četvrtak i 107 km/h u petak, obje kod osobnih automobila registarskih oznaka s područja drugih županija za koje vozačima stižu novčane kazne od najmanje 3.000 kuna, jedan mjesec zabrane upravljanja motornim vozilom i 3 negativna boda, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

– Iako je protekli tjedan najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,54 g/kg utvrđena kod 52-godišnjeg bicikliste u četvrtak u 19,15 sati u Čađavici, najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena kod vozača motornih vozila i ujedno najveća koncentracija alkohola u organizmu protekli vikend od 1,94 g/kg, je utvrđena u nedjelju u 21,40 sati u Orahovici kod 50-godišnje vozačice osobnog automobila s prebivalištem na području Osijeka – stoji u policijskom priopćenju.

Uhićena dva vozača, jedan zadržan

U srijedu i četvrtak su dva vozača uhićena i jedan zadržan, od kojih jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedan 24-godišnji vozač osobnog automobila zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola.

– Ovom vozaču će po pravomoćnosti prekršaja, zbog određenih 12 negativnih bodova za počinjenje ova dva najteža prekršaja, biti doneseno i rješenje kojim se određuje da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole 2 godine od dana izvršnosti rješenja – kažu iz policije.

Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 269 prekršaja, od kojih 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 55 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 59 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano šest prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenima i četiri s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su vozačice osobnog automobila i bicikla te vozač mopeda lako ozlijeđeni.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

Povezane vijesti

Skip to content