Čačinački vrtićanci i školarci obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Učenici i učitelji čačinačke Osnovne škole A. G. Matoša današnji dan posvetili su obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Pogledali su dokumentarni film “Od toga dana” redateljice i scenaristice Slavice Šnur, a koji tematizira stradavanje djece u obrambenom Domovinskom ratu. Učenike su ispred spomenika hrvatskih branitelja doveli učitelji i ravnateljica škole, Kristina Krmpotić, a dočekali su ih načelnik općine Čačinci, Alen Jurenac i direktorica TZ općine Čačinci, Ana Marunica.

Načelnik im je uputio nekoliko ‘snažnih’ rečenica kojima je poručio da uvijek moramo znati što se dogodilo u Republici Hrvatskoj prije 30 godina i nikada to zaboraviti, a upravo je to škola koja nastoji očuvati i poučavati nove generacije o Domovinskom ratu. Nakon toga su ispred škole zapalili lampione i postavili ih niz ulicu.

FOTO 2 Custom 1

I polaznici novog vrtića sa svojim su odgajateljicama zapalili lampione i postavili ih ispred vrtića.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije nije organizirana ‘kolona sjećanja’ koja je godinama polazila ispred škole i išla do rodne kuće njihovog poginulog branitelja u Vukovaru, Željka Majora.

Pedagoginja škole, Svjetlana Carić, povela je učenike 7. i 8. razreda do biste Željka Majora gdje su zapalili lampione.

-Pozivamo sve mještane neka ovu večer upale lampione ispred svojih kuća kao spomen na sve žrtve Vukovara i Škabrnje. Da se nikad ne zaboravi – poručili su.

(Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content