Danas i sutra učenici na području Virovitičko-podravske županije su na online nastavi: Hoće li tako ostati i sljedećeg tjedna?

Završio je prvi dio jesenskih praznika te danas i sutra (četvrtak i petak) učenici osnovnih i srednjih škola na području Virovitičko-podravske županije, kao i u ostatku Hrvatske, prelaze na nastavu na daljinu. Naime, na temelju preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja radi prevencije širenja zaraze koronavirusa virovitičko-podravski župan Igor Andrović donio je odluku da će se nastava do kraja tjedna pohađati po C modelu. Shodno tome ravnatelji osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova organizirali su online nastavu. 

Prema riječima županijske pročelnice za obrazovanje i demografiju Martine Bunić i virovitičkog pročelnika za društvene djelatnosti Alena Bjelice, nisu zabilježeni problemi srealizacijom online nastave tijekom današnjeg dana. A kada je riječ o sljedećem tjednu nastave, ističu kako odluka još nije donesena. 

– Još uvijek nije donesena odluka hoće li se nastava nastaviti odvijati na isti način, za sada bi se svi trebali vratiti u školu od ponedjeljka, a sve eventualne izmjene ovisit će i o odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite – rekao je pročelnik Bjelica, a isto je potvrdila i pročelnica Bunić.

– Što se tiče nastave od ponedjeljka, za sada još nemamo saznanja. Nije donesena konačna odluka. Do sutra ćemo vjerojatno znati koja je odluka za nastavu od ponedjeljka – rekla je pročelnica Bunić.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Virovitičko-podravskoj županiji danas imamo 3 nova slučaja zaraze koronavirusom među učenicima. Od 13. rujna do danas zaraženo je 255 učenika, što je 3,10 posto ukupnog broja učenika. Proteklog tjedna novih je slučajeva bilo 54, odnosno 0,66 posto.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content