Dražen Šafar 120 kilometara biciklom za Pavu Vukelića, 132. brigadu, 2. bojnu i Vukovar – ‘grad heroj’

Završilo je s puno emocija, ponosa te punog srca i duše pod hrvatskim barjakom na vrhu vukovarskog vodotornja. Hrvatski branitelj i pripadnik Diverzantskog voda 132. brigade Dražen Šafar odvozio je u dva dana svoju prvu memorijalnu vožnju biciklom od Orahovice do Vukovara kojom je spojio 30. obljetnicu svoje 132. brigade i njenog diverzantskog voda, 7. obljetnicu smrti prvog zapovjednika diverzantskog voda – brigadira HV-a Pave Vukelića “Paje” te 30. obljetnicu 2. bojne koje je njegov otac Željko Šafar bio prvi zapovjednik, a brat Igor Šafar pripadnik na svim crtama bojišnice.

Uz vozača Dražena, organizatori ove vožnje su UHVDR 2.bojne 132. brigade Orahovica te UHBL PTSP VPŽ, a pokrovitelji Grad Orahovica, DVD Orahovica i Trgovina BRIIT Orahovica. Sve je počelo u subotu ujutro, najprije na grobu Pave Vukelića, a potom u središtu Orahovice kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima gdje su Dražena ispratili obitelji, prijatelji, rodbina, gradonačelnik Orahovice Saša Rister te udruge proistekle iz Domovinskog rata sa šireg orahovačkog područja.

-Za ovo sam se pripremao prošle godine, no zbog bolesti nisam mogao, ali evo sada je sve tu. Oprostite, malo me drže emocije, posebno zbog mog kuma Paje, hvala vam svima od srca – rekao je kroz suze Dražen uoči starta.

Drazen-Safar-memorijalna-voznja-5-Custom

Predsjednik UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković u ime organizatora poželio je Draženu sreću na putu.

-Hvala od srca Draženu koji je dao svoj ogroman doprinos u sjećanju na veliku 132. brigadu, 2. bojnu i našeg legendarnog Paju. Pokazao je Dražen koliko je velik čovjek i domoljub, neka mu je sa srećom – rekao je Milovuković.

Gradonačelnik Saša Rister pohvalio je inicijativu za ovakvim događajem.

-Hvala Draženu što je pokrenuo ovu priču i udrugama koje mu pomažu kako bi se obilježile sve ove važne i velike obljetnice za sve nas. Nadam se da će ova vožnja postati tradicija i da će okupljati svake godine sve više branitelja i posebno mladih vozača – rekao je Rister.

Nakon 120 kilometara pedaliranja preko Našica, Koške, Bizovca i Osjeka Dražen je u nedjelju ujutro ušao na vukovarsko memorijalno groblje i prvo što je rekao bila je zahvala Bogu na lijepom vremenu.

-Sav umor koji se lomio preko mene pokrile su emocije jer ovo je prvi put da sam odvozio memorijalnu vožnju koju sam posvetio meni nemjerljivo dragim osobama i trenucima mog života. Sve zajedno u dva dana bilo je tu oko 4 do 5 sati vožnje, ali kada sam ugledao vukovarski vodotoranj ispred sebe ne mogu opisati što je sve prošlo kroz mene – kaže Šafar te naglašava kako želi da ova vožnja postane tradicionalna:

Drazen-Safar-memorijalna-voznja-0-Custom

-Dok sam vozio dosta ljudi i prijatelja mi je slalo poruke i reklo kako će se iduće godine sigurno priključiti, što mi je posebno drago jer želja mi je da ova vožnja postane tradicionalna. Hvala od srca svima koji su mi bili podrška, pomogli u ovom, mom “ludom” pothvatu. Organizatorima i pokroviteljima te mojoj obitelji i roditeljima, Damiru i Ivanu iz Koške koji su me na pola puta okrijepili, obitelji Azenić iz Vukovara koja me srdačno dočekala u “gradu heroju” te obitelji Grgurić koja je bila moja podrška i pratnja cijelim putem – zaključio je Šafar.

Doista je teško opisati emocije Dražena Šafara kada je ušao u Vukovar i položio lampion, a aranžman kod spomen obilježja te na grobnom mjestu heroja Blage Zadre, koliko je tu osjećaja koji su potpuno uništile sav umor u nogama. Dražen Šafar je doista ponos i primjer kako se voli “svoje”.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content