FOTO Virovitica pružila dostojan otpor Poletu, Slaven Marković ‘pocrvenio’ u najgorem mogućem trenutku

U subotnjoj utakmici 13. kola 3. hrvatske lige Sjever, momčad Virovitice istrčala je u novoj garnituri dresova, na kojima dominira crna boja.

Prije susreta, nogometaši Virovitice znali su da za suparnika imaju izuzetno kvalitetnu momčad Poleta iz Svetog Martina na Muri, koja se bori za plasman u viši rang natjecanja. Već nakon devet minuta igre gosti su imali prednost od 2:0. U drugoj minuti domaću mrežu pogodio je Marko Šarić, a u devetoj je precizan bio Ivan Dolovski.

U nastavku prvog dijela i dalje su dominirali gostujući nogometaši, ali bez izrazitijih prilika za zgoditak. U 13. minuti domaći igrač Slaven Marković zaradio je žuti karton. Na odmor se odlazi s gostujućom prednošću od 2:0.

Od 46. minute u igru, nakon mjesec dana pauze, ulazi Rok Horaček, na kojemu se vidjelo da je željan igre. Domaća momčad krenula je agresivnije prema gostujućim vratima. Plod takve igre bio je zgoditak u 57. minuti. U velikoj gužvi pred gostujućim vratima najprisebniji je bio Mark Djeveljekaj.

Već u idućoj minuti domaća momčad ostaje s deset igrača na terenu. Nakon izvođenja lopte s centra, Slaven Marković napravio je prekršaj za koji je dobio drugi žuti karton. Podsjetimo da je i u prvoj utakmici ova dva suparnika Marković također zaradio dva žuta kartona.

Igrač manje nije bio prepreka domaćoj momčadi da pokuša doći do izjednačenja. Vezni igrači stvorili su čvrst blok te su dugim loptama upošljavali Davor Sinjakovića, koji je u nekoliko navrata opasno napadao s desnog boka, ali njegovi ubačaji nisu materijalizirani promjenom rezultata. U igri na sredini terena istakao se mladi Antonijo Ognjenović.

Očito je kod Horačeka želja bila veća od trenutnih fizičkih mogućnosti, pa je nakon samo 25 minuta morao napustiti igru. U sudačkoj nadoknadi gosti su u brzom kontra napadu postavili konačnih 3:1. Domaću mrežu po drugi puta pogodio je Marko Šarić.

IMG 2365 Custom

Virovitički nogometaši su ponovno pokazali da mogu pružiti dostojan otpor svakoj momčadi u ligi, ali nažalost ostaju na posljednjem mjestu s jednim osvojenim bodom u trinaest utakmica.

Virovitica – Polet Sveti Martin na Muri 1:3
Najbolji u virovitičkim redovima: Antonijo Ognjenović

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content