I za cijepljenje i za testiranje dugački redovi: Ponovno svakodnevno “Drive in” testiranje kod osječkog Gradskog vrta

- PROMO -

Zbog najavljenog uvođenja obaveznih COVID potvrda u javne i državne institucije, u Osijeku su nastale gužve na cijepnim punktovima, ali i lokacijama za PCR testiranja.

Građani su čekali satima u redovima, no neki nisu dočekali svoj red za cijepljenje.

– Stajale smo jučer poslijepodne sat i pol vani čekajući, a kada smo došle na red rekli su nam da više ne primaju jer se u 19 sati zatvara cijepni punkt, a ni nea više cjepiva. Zar nije mogao netko izaći i reći nam to ranije? Morale smo doći slijedeći dan ponovno čekati, rekle su nam nezadovoljne dvije sugrađanke ističući kako se ne bi cijepile da “ne moraju” zbog posla.

Za one koji se i dalje ne žele cijepiti preostaje mogućnost testiranja, a kako bi se na postojećim lokacijama izbjegle gužve, Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u suradnji s Domom zdravlja Osječko-baranjske županije od danas (petak) provodi testiranje iz automobila.

“Drive-in” testiranje na SARS-CoV-2 virus otvoreno je na lokaciji kod dvorane Gradski vrt, u vremenu od 8 do 10.30 sati od ponedjeljka do petka. Obavezan ulaz na testiranje je iz Wilsonove ulice (kod Gradskih bazena).

Testiranje se provodi isključivo temeljem izdane e-uputnice liječnika primarne zdravstvene zaštite i isključivo uz prethodno online naručivanjem. Rezervirati termin može se
i odlaskom na web stranicu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content