Koronavirus u VPŽ: Preminula tri muškarca, svaki drugi testirani je pozitivan, imamo 78 novih slučajeva

- PROMO -

Tri muškarca (1940., 1944., i 1972. godište), nove su žrtve koronavirusa s područja Virovitičko-podravske županije. Oni su preminuli uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom su imali i brojne komorbiditete. Broj žrtava od početka epidemije dosegnuo je brojku od 195.

I nadalje bilježimo visok udio pozitivnih u odnosu na broj testiranih. Od 156 testiranih, svaki drugi, odnosno 78, bili su pozitivni na virus SARS-CoV-2. Oni dolaze s područja sljedećih općina i gradova – Virovitica (29), Slatina (19), Pitomača (11), Suhopolje (5), Orahovica (4), Špišić Bukovica (4), Sopje (2), Lukač (1), Zdenci (1), dok za dvije osobe nije navedeno područje s kojeg dolaze.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 38 COVID-19 pacijenta od čega je njih petero na respiratoru. U KBC-u Osijek su tri pacijenta, dvoje u respiracijskom centru, jedan od njih je na respiratoru te jedna osoba na klinici za infektologiju. Od početka epidemije koronavirusa, s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2 zarazile su se 7.444 osobe. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera. 

(vpz.hr)

Povezane vijesti

Skip to content