Proteklog tjedna u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održan je književni susret s autoricom Vladimirom Velički

Proteklog četvrtka u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održan je književni susret s autoricom Vladimirom Velički. Susret se održao u okviru Mjeseca hrvatske knjige 2021. godine, a bio je namijenjen djeci predškolskog uzrasta.

Veliki interes za susret s autoricom ukazao je na potrebu organiziranja dolaska djece u dvjema skupinama. U prvoj skupini gostovala su djeca iz Dječjeg vrtića Cvrčak, dok su u drugoj skupini gostovala djeca iz Dječjeg vrtića Bubamara, Dječje kuće Leptir, te polaznici Igraonice.

1 3 Custom

Na samom početku, autorica je s djecom uspostavila odličnu interakciju te ih potaknula i vodila u zajedničko stvaranje priče. U nastavku druženja djeci su pročitane dvije priče iz zbirke pod nazivom “Mala, mala vila”. Priče s kojima su se djeca upoznala nose naziv “Izgubljena vila” i “Kristijan”. Govore o prijateljstvu, različitostima i prihvaćanju različitosti te su prepune pozitivnih osjećaja, promišljanja te pouka.

2 3 1 Custom

Vladimira Velički profesorica je na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Članica je Hrvatskoga filološkog društva i Hrvatske udruge za logoterapiju Logos, te predsjednica Udruge Audivko (centar za cjelovito učenje, logoterapiju i egzistencijalnu analizu). Sudjelovala je na brojnim znanstvenim i stručnim skupovima u zemlji i inozemstvu, kao izlagačica i pozvana predavačica. Objavila je velik broj znanstvenih i stručnih radova, nekoliko knjiga (Jezične igre za velike i male, Stihovi u pokretu: Malešnice i igre prstima kao poticaj za govor) i znanstvenu monografiju Pričanje priča stvaranje priča. Povratak izgubljenomu govoru.
Kako sama kaže, jako voli pričati priče, a i ovoga je puta pričama oduševila prisutne mališane.

4 2 Custom

(knjiznicavirovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content