Na 4. sjednici Skupštine OBŽ pitanja o KBC-u Osijek, Zračnoj luci i drugim aktualnim temama

Na 4. sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije održanoj danas (04. studenog), a kojoj je nazočilo 43 vijećnika i vijećnica, žustro se raspravljalo o 16 točaka dnevnog reda, te su  županu Ivanu Anušiću upućena brojna pitanja. No, treba istaknuti kako je na samom početku sjednice došlo do promijene jer se vijećnik Vlado Jukić, povukao iz osobnih razloga, a zamijenio ga je “novi” vijećnik Županijske skupštine Anto Đapić, koji je davanjem prisege odmah i stupio na tu funkciju.

Uobičajeno, vijećnici su na početku sjednice postavljali pitanja i davali prijedloge županu. Tako je Krešimira Čabaja zanimala pozajmica Ljekarni Srce prema Glasu Slavonije, a Marka Bogatića uštede nastale spajanjem domova zdravlja na području Osječko-baranjske županije u jedinstvenu instituciju, te mogućnost izgradnje dodatnih domova za starije i nemoćne na području županije.

Boris Piližota je pitao da li se zbog izgradnje novog Objedinjenog hitnog bolničkog prijema odustaje od izgradnje novog KBC-a Osijek u Gackoj ulici. Predložio je i da se sredstva ušteđena nakon darovanja zemljišta Grada Osijeka u Eko-industrijskoj zoni Nemetin za izgradnju RDC-a iskoriste za povećanje naknada za novorođenu djecu u jedinicama lokalne samouprave s područja županije.

Dr. sc. Vesna Vučemilović je pitala koliko škola, kojima je osnivač Županija, ima psihologa u svojim ustanovama, a predložila je i uspostavu sustava stanica za mjerenje kvalitete zraka. Ivicu Šimundića zanimalo je što je s kineskim investitorima u Zračnu luku Osijek te kakva je trenutna situacija u bolnicama i gospodarstvu, a s obzirom na epidemiju koronavirusa.

Zlatko Ahić je pitao što je s razminiranjem na području županije, odnosno koliko je još površine pod minama te u kojoj fazi su istraživanja geotermalnih izvora. Zvonka Pongraca je zanimalo može li Županija izdvojiti sredstva za dovršetak izgradnje Kulturnog centra u Tomašancima čija je izgradnja započela 2004. godine kao i za rekonstrukciju ceste Šumarine-Luč.

Župan Ivan Anušić detaljno je odgovorio na sva pitanja i prijedloge vijećnika, što su mogli pratiti i svi zainteresirani građani. Naime, dnevni red s pripadajućim materijalima i izvješćima za sjednice Skupštine uvijek se objavljuju na internet stranici Osječko-baranjske županije, putem koje se sjednice i izravno prenose. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content