Napreduju radovi na izgradnji spojne ceste Gajeva – Vinkovačka u Virovitici

Radovi na izgradnji spojne ceste između Vinkovačke i ulice Ljudevita Gaja u punom su jeku. Završeni su zemljani radovi na kolničkoj konstrukciji, izvedeni su radovi na odvodnji kolnih površina, kao i instalacija i temelji za javnu rasvjetu. Također, izveden je donji stroj kolničke konstrukcije (kamena podloga) te se postavljaju rubnjaci. Čim dozvole vremenski uvjeti, nastavit će se dalje s iskopima za kolničku konstrukciju pješačke i biciklističke staze.
Radove, koji su vrijedni 5,6 milijuna kuna s PDV-om, izvodi tvrtka STRABAG d.o.o., a investitor je Grad Virovitica.

Podsjetimo, u sklopu radova predviđena je izgradnja potrebne infrastrukture, odnosno ceste koja obuhvaća kolnik, parkiralište, pješačku i biciklističku stazu te javnu rasvjetu i DTK mrežu.

Ovo gradilište u centru grada obišao je danas i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin s gradskim pročelnikom Kristijanom Sabom. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je ovaj projekt konačno u fazi realizacije jer će se njegovim završetkom znatno smanjiti promet u centru grada jer će se dio vozila preusmjeriti na taj pravac.

Inače, cesta će imati dva kolna prilaza za potrebe Opće bolnice, od kojih će jedan biti za vozila hitne medicinske pomoći, a kako će se uz cestu izgraditi 108 parkirnih mjesta te 6 mjesta za osobe s invaliditetom to će znatno rasteretiti bolničko parkiralište, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

(virovitica.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content