Održana 2. dionička radionica u sklopu projekta izrade Plana upravljanja Regionalnim parkom Mura-Drava

U Osijeku je u utorak održana 2. dionička radionica u procesu izrade Plana upravljanja pod šifrom 007 koji obuhvaća područje Regionalnog parka Mura-Drava, kroz provedbu projekta Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000.

Na radionici su sudjelovali članovi radne skupine: predstavnice Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja – Zavod za zaštitu okoliša i prirode, predstavnici vanjskog suradnika i izrađivača plana tvrtke Particip GmbH, djelatnici javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije, kao i relevantni dionici Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.

Nakon pozdravnih riječi predstavnika izrađivača Plana upravljanja Gorana Gugića, tvrtka Particip GmbH, sudionicima su se obratili Davor Mikulić, ravnatelj Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije i Irina Zupan iz Zavoda za zaštitu okoliša i prirode.

Sudionike je sa područjima izrade Plana upravljanja i aktivnostima radionice upoznala Đurđica Janjić, stručnjakinja za planiranje upravljanja ispred tvrtke Particip. Dionici su podijeljeni u tri radne grupe prema području rada i djelovanja, ali i prema temama: očuvanje prirodnih vrijednosti, održivost korištenja prirodnih dobara i suradnja s lokalnom zajednicom i civilnim društvom. Dionici su raspravljali o temama i podtemama te općim ciljevima predloženima od strane Javnih ustanova, koje su ih ujedno imale prilike i revidirati. Javne ustanove i dionici su zajednički identificirali neke od aktivnosti upravljanja koje će biti obuhvaćene Planom.

Na završetku radionice, moderatori su predstavili rezultate i zaključke radnih grupa te pozvali dionike na sudjelovanje na budućim dioničkim radionicama.

(virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content