Općina Čađavica i obitelj Draskovich osigurali drva za ogrjev potrebitim mještanima

Obitelj Draskovich u suradnji s Općinom Čađavica po drugi put ove godine je osigurala drva za ogrjev obiteljima u potrebi s područja općine.

Prva podjela drva za ogrjev bila je u proljeće, kada je krajem ožujka obitelj Draskovich na vlastitu inicijativu iskazala želju za pomoć obiteljima u potrebi. Općina Čađavica je uz pomoć zaposlenica kroz projekt ”Zaželi 2-Općina Čađavica” dobila saznanja kome su drva najpotrebnija, te su im drva dovezena na kućnu adresu.

Kao i prvi put, Općina Čađavica je i sada osigurala prijevoz drva do kuća obitelji u potrebi. Isporuka drva je započela u utorak, 9. studenog, a bit će dostavljena za ukupno 14 obitelji. Ukupno će biti isporučeno 100 kubičnih metara ogrjevnog drveta.

– Obitelj Draskovich po drugi put je ove godine odlučila donirati 100 kubika ogrjevnog drveta najpotrebitijim obiteljima s područja općine Čađavica. Ovaj način pomoći lokalnoj zajednici je tradicija obitelji Draskovich, tamo gdje imaju svoje posjede. Osim ovdje na području Čađavice, pomažemo i u drugim dijelovima Hrvatske gdje su Draskovichevi posjedi, na isti ili neki drugi način – rekao je Zvonimir Arvay, opunomoćenik za šume obitelji Draskovich te dodao kako će se ta suradnja s Općinom Čađavica nastaviti.  

Načelnik Općine Čađavica zahvalio se obitelji Draskovich na ovoj, još jednoj vrijednoj donaciji.

– U suradnji sa obitelji Draskovich, odnosno opunomoćenikom Arvayjem, i ove smo godine osigurali ogrjevno drvo za obitelji u potrebi s područja naše općine. Obitelji sa više članova bit će dostavljeno 10 kubika, a s manje 5 kubika ogrjevnog drveta. Koliko sam informiran od lugara, drvo je prosušeno i odmah po rezanju i cijepanju se može ložiti. Ovom prigodom se zahvaljujem gospodinu Arvayu i obitelji Draskovich na ovoj inicijativi i nadam se da će se ta suradnja nastaviti – rekao je načelnik Rončević.

Prijevoz drva obiteljima u potrebi, kojeg je financirala Općina Čađavica, proveo je Obrt za usluge Kajzer iz Slatine.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content