Orahovački gradonačelnik Saša Rister potpisao s obrtnicima ugovore o dodjeli bespovratnih potpora

Gradonačelnik Saša Rister u ime Grada Orahovice potpisao je danas (srijeda) ugovore s prvom grupom poduzetnika za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva grada Orahovice u 2021. godini.

Na Javni poziv koji je gradonačelnik Rister raspisao sredinom rujna javilo se ukupno 22 poduzeća i obrta, a njih 19 je zadovoljilo uvjete. Iz ovogodišnjeg gradskog proračuna za taj segment izdvojeno je 400 tisuća kuna, a riječ je o dodjeli bespovratnih potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva grada Orahovice, kojim se provode mjere s ciljem jačanja poduzetnika na tržištu te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina.

U okviru Javnog poziva bilo je moguće realizirati potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika, nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme, nova zapošljavanja, izgradnju i adaptaciju poslovnih prostora te infrastrukturu, stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika te sufinanciranje zakupa poslovnog prostora u Poduzetničkom inkubatoru.

– Na Javni poziv za dodjelu potpora prijavila su se 22 orahovačka poduzeća ili obrta, ali njih 19 je zadovoljilo potrebne kriterije. U proračunu za 2021. godinu za ovaj Javni poziv bilo je predviđeno 400 tisuća kuna, a mi ćemo rebalansom proračuna osigurati dodatnih 26 tisuća kuna, a sve kako bi svi koji zadovoljavaju uvjete Javnog poziva na kraju dobili potporu. I u proračunu za 2022. godinu bit će pripremljena sredstva za istu vrstu javnog poziva i iskreno se nadam da će interes poduzetnika biti još veći i da će im ove potpore biti dodatni poticaj u ostvarenju njihovih ciljeva – rekao je gradonačelnik Rister.

U ime Udruženja obrtnika grada Orahovice gradonačelniku Risteru zahvalio je predsjednik Damir Vanek, pohvalivši pritom ovakvu vrstu poticanja poduzetništva.

– Hvala gradonačelniku na izuzetno kvalitetnoj suradnji u pripremi materijala i analizi poduzetništva s našim udruženjem. Nadam se da će ova sredstva poticajno djelovati na orahovačke poduzetnike i dovesti do novih zapošljavanja na području našeg grada – zaključio je Vanek.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content