Ovo je Dalićev sastav za Maltežane: Evo gdje možete gledati utakmicu Malta – Hrvatska

Pred europskim nogometnim reprezentacijama ostala su za odigrati u skupinama još dva kvalifikacijska kola za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru. U skupini H u borbi za plasman ostale su još samo dvije reprezentacije, Rusija i Hrvatska.

Rusija je trenutno prva s 19, a Hrvatska druga sa 17 osvojenih bodova. Samo će se prvoplasirane reprezentacije plasirati na svjetsko prvenstvo, dok za drugoplasirane selekcije ostaju još dodatne utakmice u proljeće 2022. godine.

Danas (četvrtak) se igraju utakmice devetog kola. U 18 sati Rusija je u Sankt Peterburgu domaćin Cipru, dok se u 20 sati i 45 minuta u La Valletti igra susret između Malte i Hrvatske.

Svi očekuju pobjede favorita, Rusije i Hrvatske, čime bi se otvorio put za njihov međusobni obračun za prvu poziciju u Splitu u nedjelju, 14. studenog u 15 sati.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ima dosta problema s ozljedama, pa će izostati neki standardni prvotimci, a zbog žutih kartona pravo nastupa nema Borna Barišić, međutim, to ne bi smjelo biti prepreka za osvajanje nova tri boda.

Malteška reprezentacija čvrst je protivnik, što je pokazala u prvoj međusobnoj utakmici na riječkoj Rujevici, kada je do 60. minute držala rezultat 0:0, da bi na kraju završilo 3:0 za ‘vatrene’.

Prema posljednim najavama, za Hrvatsku bi trebali zaigrati: Grbić, Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa, Modrić, Brozović, Kramarić, Pašalić, Perišić i Petković.

Utakmicu Malta – Hrvatska prenosi Nova TV.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content